Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PUŠTEN UZ VRTOGLAVU KAUCIJU Makedonski Albanac iz afere “Prvi partizan” na slobodi

Hronika
Autor:

Foto: screenshot Pink

Albanac sa državljanstvom Sjeverne Makedonije Šefćet Demirovski, koji je osumnjičen za davanje mita u slučaju krađe i prodaje povjerljive projektne i tehničke dokumentacije iz užičke fabrike “Prvi partizan”, pušten je iz pritvora odlukom Višeg suda u Beogradu, objavile su Novosti.

Tokom daljeg postupka Demirovski će se braniti sa slobode pošto je prihvaćena njegova kaucija od 200.000 evra, rečeno je listu u ovom sudu.

Osim toga, privremeno mu je oduzet pasoš Sjeverne Makedonije i zabranjeno da napušta mjesto boravka u Srbiji, a dužan je da se svakog 1. i 15. u mjesecu javlja u policijsku stanicu na Paliluli u Beogradu.

Pritvor je ukinut i ostaloj trojici osumnjičenih – Borivoju Glišoviću i Milovanu Miloviću iz Užica, te Nebojši Ivanoviću iz Požege, jer su prestali da važe razlozi zbog kojih im je i određen pošto su saslušani svi predloženi svjedoci.

Ovu četvorku proteklih mjeseci pratili su agenti Bezbjednosno informativne agencije (BIA) i Vojnobezbjednosne agencije (VBA).

Uhapšeni su 11. novembra zbog sumnje da su umiješani u prodaju dokumenata koji pripadaju užičkoj fabrici, a odnose se na proizvodnju oružja i municije kalibra 12,7 milimetara.

Demirovskom i Glišoviću se na teret stavlja davanje mita, Glišoviću i podstrekavanje na zloupotrebu položaja odgovornog lica, a Ivanoviću i Miloviću zloupotreba položaja odgovornog lica.

Prema sumnjama tužilaštva, Milović i Ivanović imali su pristup povjerljivoj dokumentaciji, iznosili je iz fabrike i za određenu materijalnu naknadu predavali Glišoviću.

On je bio glavna spona sa Demirovskim i predavao mu te projekte i proračune.

Navodno je od Demirovskog dobio avans od 30.000 evra, a po završetku posla i predaje kompletne dokumentacije trebalo je da zaradi 60.000 evra.

Demirovski je privrednik iz Sjeverne Makedonije koji se bavi proizvodnjom vojne i policijske opreme i koji je navodno namjeravao da u nekoj od svojih fabrika pokrene proizvodnju metaka 12,7 milimetara koji su vrlo traženi na tržištu.

Glišović je bivši inženjer u “Prvom partizanu” i sada je u penziji, dok Ivanović i Milović još rade u toj fabrici.

Ivanović je konstruktor u Pogonu za alate i mašine, a Milović inženjer.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO