Svijet

PUTNICI U ŠOKU Avion sletio u pogrešan grad (FOTO)

Putnici koji su se našli na letu avio kompanije Buda Erlajns, našli su se u pravom čudu, kada je avion sletio u pogrešan grad.

PUTNICI U ŠOKU Avion sletio u pogrešan grad (FOTO)
FOTO: DEAN LEWINS/EPA

Kako se navodi, razlog ove, pomalo bizarne greške, krije se u nesporazumu tokom komunikacije između pilota i kontrole letenja. Naime, trebali su da se nađu u gradu Jakpuru, a avion je sletio 160 milja dalje, u mjesto Pokhara, koje se nalazi u centralnom Nepalu, prenosi Blic.

Prvobitna ruta trebalo je da bude od međunarodnog aerodroma “Katmandu Tribuvan” prema jugu do grada Jakpura, ali je umesto toga krenuo na sjeverozapad do Pokare u centralnom Nepalu.

Kada su videli gdje se nalaze, putnici nisu krili nezadovoljstvo, pa ni štedjeli ružne riječi na račun kako pilota, tako i same avio kompanije.

Prema pisanju Katamandu posta, do greške je došlo zato što se broj određenih letova promijenio usljed vremenskih uslova, ali to nije pisalo na papiru koji dobija kontrola letenja. Upravo zbog toga osobolje koje je radilo na zemlji nije obavjestilo pilote o promjeni broja leta, pa su oni završili u Pokhari.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije