Gradovi

"RADIO SAM U INTERESU GRAĐANA" Menadžer Bileće Mihajlo Vujović podnio ostavku

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović podnio je danas ostavku na tu funkciju, nakon što je utvrđeno da Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta u opštinskoj upravi Bileće, na osnovu koga je postavljen na ovu dužnost, nije u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi RS.

"RADIO SAM U INTERESU GRAĐANA" Menadžer Bileće Mihajlo Vujović podnio ostavku
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Vujović je danas rekao novinarima da je već 20 mjeseci menadžer Bileće. Te da je postavljen u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta opštinske uprave Bileća od 13. avgusta 2018. godine, koji je objavljen u Službenom glasniku, a po kome postoji radno mjesto menadžera opštine.

– Na dužnost sam došao osam mjeseci poslije usvajanje pravilnika. Razlog zbog koga poslije 20 mjeseci podnosim ostavku je što sam  jutros saznao za rješenje upravnog inspektora kojim je naloženo  načelniku opštine Bileća da me u roku od 10 dana razrješi dužnosti menadžera, a da u roku od dva mjeseca se izmjeni pravilnik o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta i da se ukine ta dužnost. Ne znam zašto inspekcija nije reagovala u avgustu 2018. kada je pravnilnik donesen ili 1. aprila 2019. godina kada sam preuzeo dužnost, ali ni zbog čega je reagovala sada poslije loklanih izbora, jer mandat menadžeru ističe sa mandatom načelniku opštine, što je navedno u sistematizaciji- rekao je Vujović.

On je dodao da podnosi ostavku kao zakonski način razrješavanja dužnosti, što je i častan način isto kao i onaj po kome je došao i kako je radio u proteklom periodu.

– Svih ovih 20 mjeseci sam nastojao da radim u interesu građana Bileće, možda sam negdje griješio ili ogriješio se i, ako je bilo toga, takvima se izvinjavam, pošto nije bilo loše namjere – istakao je Vujović.

Među najvećim rezultatima u njegovom radu Vujović je naveo da je  realizovano više od 150 zaključaka sastanaka sa načelnikom i opštinskom upravom , da je svo vrijeme pandemije virusa korona kao šef lokalnog kriznog centra uspio povezati najbitnije institucije i ustanove u borbi protiv virusa, što je, po njegovom mišljenju, umanjilo i posljedice pandemije.

– Urađena je strategija razvoja Bileće od 2020. do 2029. godine, gdje smo osmislili 98 projekta iz ekonomije, društvenog razvoja i zaštite životne sredine. Bilo ko da nastavi rad moraće da se pozove na tu strategiju, koja nije postojala od 2012. godine, a nadam se da će nova strategija biti vrlo brzo usvojena- istakao je Vujović.

On je najavio i svoju novu knjigu “Bilećka svedočenja” o ovom periodu svoga rada i iskustva u Bileći.

Prihvati notifikacije