Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Radmanović: Ministarstva u Savjetu ministara BiH treba da budu ravnopravno podijeljena

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nebojša Radmanović

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da SNSD treba da pripadne Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, odnosno da podjela devet ministarstava treba da bude ravnopravna.

– Ono treba da pripada SNSD, a to spori SDA. SDA na svakom koraku pokušava da kaže ‘mi smo glavni u BiH. To je problem koji je nerješiv. Ovo je najjednostavnija priča u kojoj se pokazuje ravnopravnost. Devet ministarstava, tri-tri-tri i svu smo priču završili – rekao je Radmanović.

Govoreći o sastanku delegacija SNSD, HDZ BiH i SDA, on je rekao da se SNSD ne slaže sa stavom SDA da na čelu trećeg ministarstva koje pripada Republici Srpskoj bude nestranačka ličnost.

– Pozivaju se na neke ranije odluke i hoće da kažu sljedeće – kad je njihov predsjedavajući, onda imaju još tri mjesta. Kada je predsjedavajući iz reda Hrvata ili Srba – oni imaju još po dva. I sad su pokušali to da urade. Izmislili su da posljednje ministarstvo ne treba da pripada SNSD, da to bude nestranačka ličnost. To nije moguće – rekao je Radmanović za N1.

Prema njegovim riječima, delegacije stranaka nisu mogle da se dogovore ni o pitanju Godišnjeg nacionalnog plana.

Radmanović, koji je i potpredsjednik SNSD, rekao je da će predstavnici iz Republike Srpske i dalje insistirati na vojnoj neutralnosti.

– Vojna neutralnost je obavezujuća za sve nas, tako smo se i ponašali kada je bila obavezujuća da idemo ka NATO. Ako se razgovara o godišnjim planovima koji ne zadiru u put ka NATO nego u reforme, o tome se može razgovarati. Rekli smo im to. Ne može to biti uslov za neku saradnju na nivou BiH. Mislim da to shvataju u SDA. Ostajemo pri stavu onoga što je parlament Republike Srpske zaključio – dodao je Radmanović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO