Regioni

RADNICI "VODOVODA" NAJAVILI GENERALNI ŠTRAJK Plate nisu primili od juna, poručuju da NEMA KOMPROMISA

Radnici gatačkog “Vodovoda” najavili su generalni štrajk zbog neizmirenih dugovanja prema njima i , kako navode, nemogućnosti nalaženja rješenja za njihove nagomilane probleme.

RADNICI "VODOVODA" NAJAVILI GENERALNI ŠTRAJK Plate nisu primili od juna, poručuju da NEMA KOMPROMISA
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA
Pregovori sa načelnikom Gacka

Ukoliko se ne ispune zahtjevi Sindikata ovog preduzeća radnici će od 19. novembra prekinuti rad.

U saopštenju koje je danas medijima poslao sindikat gatačkog “Vodvoda” se navodi da su posljednju platu primili za jun ove godine, a topli obrok i regres ne primaju godinama.

Radnici zahtjevaju da im se do 19. novembra isplate plate za jul i avgust, a za septembar i oktobar do polovine decembra.

Takođe traže prgovore sa poslodavcem o povećanju cijene rada i pravilniju raspodjelu plata, kao i isplatu sindikalne članarine.

S obzirom na ćutanje odgovornih i njihovih neispunjenih obećanja došli smo u situaciju da je 56 porodica u bezizlaznoj situaciji, zbog toga ostajemo istrajni u zahtjevima i ovaj put ne pristajemo na kompromise – navodi se u saopštenju Sindikata gatačkog “Vodovoda”.

Zaposleni u ovom preduzeću i ranije su prekidali rad, ali bi nakon obećanja nadležnih i opštinske uprave i isplate dijela dugovanja stavljali moratorijum na generalni štrajk i se vraćali na posao.