Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Radojičić: Na vanrednoj sjednici Skupštine grada i restrukturisanje gradskih finansija

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad BL

Pored seta ekonomskih mjera za pomoć privredi, odbornici će na vanrednoj sjednici Skupštine grada razmatrati i dvije odluke koje se odnose na restrukturisanje finansija samog Grada.

– To je mogućnost proširenja kreditnog aranžmana kod Evropske banke za obnovu i razvoj sa kojom već postoji dogovoren kredit za projekat „Voda 2“. U pregovorima smo sa njima da se na to dodatno još do dva miliona evra preusmjere sredstava ili obezbijede dodatna sredsva za pojedine kapitalne projekte u gradu kako bismo očekivani pad prihoda, koji je vrlo izvjestan, substituisali sa sredstvima EBRD – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić.

On je dodao da je Grad u pregovorima i u vezi sa restrukturisanjem gradskih kreditnih obaveza.

-Grad je uredan platiša svih svojih obaveza i do sada nismo imali poteškoća, ali ako se nastavi pad javnih prihoda i ako ova kriza potraje, izvjesno je da ćemo imati značajan pad u budžetu i da može biti dovedeno u pitanje finansiranje niza djelatnosti uključujući i otplatu duga. Isto tako, našom odlukom predviđamo da svima onima koji imaju sa Gradom ugovore o otplati duga po različitim osnovama, takođe omogući moratori na vrijeme do šest mjeseci kako bi i oni mogli da se restrukturišu i prilagode ovoj situaciji – naveo je on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO