Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Radojičićev odgovor Antoniću: Odbor za građevinski nadzor suvišna birokratizacija

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Gradonačelnik Banjaluke i prvi čovjek Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić nije podržao inicijativu svog partijskog kolege odbornika Momčila Antonića da se osnuje odbor koji će pratiti relizaciju projekata u Banjaluci  koji se odnose na gradnju komunalne i saobraćajne infrastrukture.

Radojičić je objasnio da se radilo se o ideji koja je ili suvišna u smislu birokratizacije ili izlazi izvan nadležnosti odbornika.

-Radi se o pokušaju da se formira komisija na komisiju. Lično ne vidim potrebu jer postoje skupštinske komisije odobrnika koje razmatraju i saobraćaj i komunalna pitanja i budžet. Svake godine odbornici prvo kroz komisiju pa kroz grad usvajaju programe za saobraćaj, za komunalno, za kulturu za i turizam. Isto tako razmatraju svake godine  izvještaje o tim pitanjima. Prema tome formirati komisiju na komisiju je čisto birokratizovanje, a ako bi se htjelo nešto drugo, da odbornici rade finansijsku reviziju ili građevinki nadzor to naprosto nije u njihovoj nadležnosti – rekao je Radojičić.

Antonić je krajem februara uputio inicijativu Skupštini grada za osnivanje tog odbora.

On je tom prilikom objasnio da je prethodni period pokazao da je osnivanje ovog odbora neophodno jer Grad ima probleme sa izvođačima radova koji su u pojedinim slučajevima kasnili i po nekoliko mjeseci u realizacije projekata ili je njihov rad bio nekvalitetan.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO