Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Radončić: Sankcije za sve koji su učestvovali na stranim ratištima u terorističkim organizacijama

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić rekao je danas na sastanku sa predstavnicima porodica državljana BiH koji se nalaze u kampovima u Siriji, da će svi koji su učestvovali kao strani ratnici u terorističkim organizacijama biti sankcionisani, sa čime su učesnici razgovora apsolutno saglasni.

Radončić je istakao da BiH ima obavezu da primi državljane BiH koji su boravili na području Sirije i Iraka i da su institucije spremne za taj izazov, istakavši da podržao nedavnu odluku Predsjedništva BiH, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

On je naglasio da predstavnici porodica u procesu deradikalizacije i socijalizacije svih povratnika mogu učiniti mnogo u budućnosti.

Na sastanku je rečeno da se u kampovima nalazi stotinjak lica, prvenstveno djece i žena.

Alema Dolamić, čija se sestra sa djecom nalazi već treću godinu u kampu, kaže da je cilj da se što prije vrate u BiH, a da su spremni da se suoče sa pravnim posljedicama ukoliko se utvrde da postoje.

Na današnjem sastanku bili su i Safet Sinanović, Sead Mujčinović, Šaćir Gostevčić i Senija Muhamedagić, koji su naveli da djeca teško podnose boravak u kampu zbog hladnoće i nehumanih uslova, te da su neka i teško bolesna.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO