Društvo

Radovan se VRATIO U BANJALUKU nakon devet godina istraživačkog rada u Japanu: Mladi naučnik nastavlja karijeru na Medicinskom fakultetu

Mladi istraživač Radovan Kukobat, koji je doktorirao u Japanu na Univerzitetu Šinšu u Naganu, nastaviće naučnu karijeru na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci u Centru za biomedicinska istraživanja, saopšteno je iz ovog fakulteta.

Radovan se VRATIO U BANJALUKU nakon devet godina istraživačkog rada u Japanu: Mladi naučnik nastavlja karijeru na Medicinskom fakultetu
FOTO: SRNA

On će raditi i na poziciji stručnog saradnika na studijskom programu Farmacija.

U Centru za biomedicinska istraživanja, navodi se u saopštenju, Kukobat će se baviti ispitivanjem alumino-silikatnih materijala i mogućnostima njihove primjene u famaceutskim proizvodima.

Rukovodstvo Medicinskog fakulteta izrazilo je veliko zadovoljstvo što može da ponudi uslove mladom istraživaču za nastavak naučnoistraživačkog rada, kao i zbog produbljivanjem saradnje sa Univerzitetom Šinšu iz Japana.

Pročitajte još

U saopštenju se navodi da je Kukobat završio osnovne i master studije na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a doktorske nastavio na Univerzitetu Šinšu, gdje je kao izvanredan student stekao naziv doktor inženjerskih nauka.

Pod mentorstvom profesora Kacumija Kaneka, Kukobat je odbranio doktorsku disertaciju o temi “Dizajn disperzanata pomoću sol-gel hemije za jednozidne ugljenične nanotube i njihova potencijalna primjena”.

U saopštenju se navodi da se Kukobat vraća u Banjaluku nakon devet godina istraživačkog rada i 15 objavljenih radova u prestižnim indeksiranim časopisima.

Iz Medicinskog fakulteta navode da je u narednih 10 dana predviđeno i svečano potpisivanje ugovora, kojim će Kukobat stupiti u radni odnos na ovom fakultetu.

Prihvati notifikacije