Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

RADOVI U PRIJEČANIMA Koriste povoljnije vrijeme za sanaciju klizišta

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Izgradnja saobraćajnice za Priječane i sanacija velikog klizišta u blizini puta, intenzivirana je ovih dana, u nastojanju da se iskoriste povoljne vremenske prlike kako bi što veći dio posla bio obavljen do zime.

U ovoj fazi radova, građevinci su fokusirani na rješavanje najvećeg izazova ovog projekta – klizišta u dužini od oko 200 metara, koje je pokrenuto još prije nekoliko godina.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve,  u okviru sanacije klizišta, trenutno se radi na izradi „temeljne nožice od kamenog materijala za izradu gambionske konstrukcije koja će predstavljati podlogu za izradu saobraćajnice“.

Foto: Grad Banjaluka

-Kad se riješi problem sa klizištem, biće stvoreni uslovi za dalju izgradnju saobraćajnice prema Priječanima. Da podsjetim, radi se o veoma ozbiljnom klizištu,  dužine oko 200 metara koje je oštetilo saobraćajnicu i predstavljalo stalnu prijetnju da prekine saobraćajnu komunikaciju prema Priječanima – ističe načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Prema projektu, uz novu saobraćajnicu, gradi se kanalizacija, pješačke staze, javna rasvjeta i autobusko stajalište. U ovogodišnjoj fazi radova, biće sanirano klizište i izgrađeno novih 500 metara puta, nakon što je prošle godine izgrađen jedan kilometar ovog puta na potezu od bolnice u Trapistima do „Lovačkog bara“.

Vrijednost sanacije klizišta i izgradnje puta iznosi 1,2 miliona KM. Radovi, koji su otvoreni polovinom prošlog mjeseca, trebalo bi da budu završeni u roku od 200 dana.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO