Banjaluka

RADOVI U VRBANJI U Đurđevdanskoj ulici završena izgradnja kanalizacije

U naselju Vrbanja, u Đurđevdanskoj ulici, završeni su radovi na izgradnji kanalizacione mreže, a za 15-tak dana na području tog naselja nastavljaju se novi projekti gradnje kanalizacione mreže, ali i izgradnje novog vrtića.

RADOVI U VRBANJI U Đurđevdanskoj ulici završena izgradnja kanalizacije
FOTO: GRAD BANJALUKA

U Đurđevdanskoj ulici je nekoliko desetina kuća već priključeno na mrežu, a preostali manji dio kanalizacije biće izgrađen kroz veliki projekat „Voda 2“, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić prilikom posjete MZ Vrbanja.

On je najavio da će u Vrbanji uskoro početi i izgradnja kanalizacije u ulicama Mis Adeline Irbi i Carigradskoj. Takođe, najavio je i skori početak radova na budućem vrtiću u Vrbanji.

Sredstva za izgradnju kanalizacije u Đurđevdanskoj ulici obezbijedio je Sekretarijat za raseljena lica i migracije RS, i to kroz finansiranje projekata infrastrukture u povratničkim kao i naseljima gdje postoje interno raseljena lica.

Prema podacima Savjeta MZ Vrbanja, od 2012. godine do danas, u izgradnju javne infrastrukture na području Vrbanje uloženo je oko 4,7 miliona KM. U tom periodu asfaltirano 27 ulica u naselju, te riješeno vodosnabdijevanje svih domaćinstava.