Banjaluka

Radovima će biti obuhvaćeno oko 620 metara: Počelo proširenje glavnog puta kroz Debeljake

Počelo je proširenje glavne saobraćajnice kroz naselje Debeljaci čime bi se trebala povećati bezbijednost svih učesnika u saobraćaju.

Radovima će biti obuhvaćeno oko 620 metara: Počelo proširenje glavnog puta kroz Debeljake
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Naime, predviđeno je da se uradi dio Ulice Tešana Podrugovića, koji se proteže od pruge do raskrsnice sa Ulicom Arčibalda Rajsa, u dužini od oko 620 metara.

– Ulažemo u svaki dio grada, a ovo je istorijski najveće pojedinačno ulaganje u naselje Debeljaci. Godinama ova glavna ulica nije rađena i evo mještani su sada dočekali da počne realizacija ove investicije vrijedne 1,3 miliona KM, računajući radove, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i izradu projekta – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković koji je danas obišao radove na saobraćajnici u Ulici Tešana Podrugovića.

Kako je kazao, ovo je jedan od šest glavnih putnih pravaca, koji će biti urađeni tokom ove godine.

Pročitajte još

– Biće ovo moderna saobraćajnica sa dvije trake, obostranim trotoarima, oborinskim kolektorima, rasvjetom, a biće urađeno i zacjevljenje kanala – naveo je on.

Osim saobraćajnice u ovom jednom od najbrže rastućih naselja, Grad će raditi i glavnu saobraćajnicu kroz Kuljane, zatim kroz Motike, te značajne saobraćajnice u Šargovcu i Srpskim Toplicima, kao i put Bukvalek-Donja Kola.

– To je šest važnih putnih pravaca i ja sam srećan što već na početku građevinske sezone počinjemo graditi prvi značajniji put – naglasio je gradonačelnik.

On je najavio da će se u Debeljacima raditi i druge sporedne ulice, ali i da će se vidjeti mogućnosti da se uradi dionica koja sa magistralnog puta ide do ove dionice gdje su danas počeli radovi.

Ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za saobraćaj i puteve Jelena Kos zahvalila je mještanima koji su sarađivali sa Gradskom upravom prilikom procesa eksproprijacije.

– Nakon proglašenja javnog interesa, održali smo i sastanke sa mještanima i dobili smo u 90 odsto slučajeva saglasnosti kako bismo uspješno realizovali ovaj projekat – kazala je Kos.

Ona je napomenula veliki značaj izgradnje buduće saobraćjnice, koja će imati trotoare čime se značajno podiže bezbjednost pješaka.

Mještanin Đoko Marčetić kazao je da su jedva dočekali da krene obnova puta.

– Godinama se pričalo, ali se nije ništa radilo. Ovaj je put previše opterećen. Trotoara nemamo i nije sigurno izaći na put, zato je ovo od velikog značaja i hvala Gradskoj upravi – kazao je Marčetić.

Tenderom je kao izvođač izabrano preduzeće  „Kozaraputevi“, a očekivani rok za završetak je 120 dana od početka izvođenja.

Prihvati notifikacije