Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

RAFALI U ZNAK OSVETE? Vođe škaljaraca ubijene zbog likvidacije KUMA VOĐE SUPARNIČKOG KLANA

Hronika
Autor:

Foto: Snežana Krstić/RAS Srbija

Crnogorski mediji objavili su da istražitelji sumnjaju da su vođe “škaljaraca” Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni pred ženama i djecom zato što je samo dvije večeri ranije na gotovo identičan način na Bežanijskoj kosi izrešetan Kotoranin Marko Vuković, navodni kum vođe suprostavljenog “kavačkog klana”.

Ove informacije iznijela je crnogorska Borba pozivajući se na svoje izvore, rekavši da je ubistvo Igora Dedovića i jednog od njegovih najbližih saradnika Stevana Stamatovića u Atini, koje se odigralo naočigled njihove maloljetne djece i supruga, znak odmazde za ubistvo Marka Vukovića, koji je navodno kum vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

– Vuković nije bio pripadnik kriminalne grupe, ali je još iz detinjstva bio blizak s vođom “kavačkog klana”. Navodno, bili su u kumovskim odnosima – otkrio je izvor Borbe.

Prema njegovim riječima, sumnja se da su “kavčani” pratili Dedovićevu i Stamatovićevu suprugu do Atine, ali da su donijeli odluku da se likvidacija desi baš kobne večeri, u prisustvu porodica, pošto je u Beogradu ubijen Vuković.

– Porodice su u posjetu Dedoviću i Stamatoviću u Atinu došle 25. decembra 2019, od kada su, kako se sumnja, ubice pratile svaki njihov korak i vrebale pogodan trenutak. Međutim, poslije brutalnog ubistva Zvicerovog kuma, vjeruje se da su odlučili da “škaljarcima” vrate na isti način – dodaje sagovornik ovog crnogorskog lista upućen u istragu.

Rafali na oproštajnoj večeri

Četvorica napadača mirno su ušetala u restoran. Dvojica su odmah prišla stolu za kojim su sjedili “škaljarci” i iz blizine ispalila 25 hitaca u glavu Dedoviću i Stamatoviću, dok su druga dvojica motrila na goste.

U pucnjavi je ranjena i Stamatovićeva supruga. Grčki mediji prenijeli su da je večera tokom koje su ubijeni “škaljarci” bila oproštajna, jer je trebalo da se supruge sa djecom narednog dana vrate u Crnu Goru.

– U prvom razgovoru sa policijom žene su tvrdile da ne znaju gdje im muževi žive u Atini, navodeći da su u Grčku došle za praznike. Kasnije su izjavile da su tokom mjesec dana boravka u Atini one sa djecom mijenjale kuće i hotele upravo da bi sakrile tragove. Naglasile su i da su se vozile isključivo taksijem, koji nisu zvale, već su ga zaustavljale na ulici – prenijeli su grčki mediji.

Godinu i po u Grčkoj

Izvori iz atinske policije otkrili su i da su ubijeni u Grčku došli sredinom 2018, i to sa falsifikovanim dokumentima.

– Prikupljeni podaci ukazuju da su preduzeli sve mjere predostrožnosti da ne bude otkriveno da su u Grčkoj, po svemu sudeći jer su znali da ubice tragaju za njima. Nisu imali auto, vozili su se taksijem, ili čak biciklima, a imali su falsifikovana dokumenta. Međutim, suparnici su iskoristili jedinu slabost koju su imali, porodice – prenijeli su izvori iz istrage.

Izgovorili rečenicu, pa počeli da rešetaju

Grčki mediji prenijeli su da su ubice, prije nego što su počele da rešetaju Dedovića i Stamatovića, nešto rekle.

– Izgovorili su nešto na srpskom i počela je paljba. Interesantno je i da kamera u restoranu nije radila, ali je policija uzela snimke sa okolnih kamera. Takođe, saslušano je više svjedoka, pa policija na osnovu njihovih iskaza pokušava da napravi foto-robot egzekutora – prenose grčki mediji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO