Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Rajevac: Odbio sam Srbiju zbog Antića

Sport
Autor:

Foto Vassil Donev/EPA

Velika je nepravda što našeg Antu ne možemo da ispratimo na vječni počinak, ne mogu da vjerujem da ga više nema – rekao je Milovan Rajevac poznati fudbalski stručnjak i veliki prijatelje Radomira Antića koji je preminuo u Madridu.

Vijest o smrti velikog prijatelja Rajevca je zatekla na Zlatiboru, odakle je porijeklom i Radomir Antić. Rajevac kaže da ovu informaciju ne može da prihvati.

-Kada je stigla je vijest da je Radomir preminuo sve nas je ostavila u šoku. Ovo je veliki gubitak, sa fudbal, za sport, za Srbiju ali i cijelu Evropu i svijet. Kažu da veliki nikad ne umiru, a Radomir je bio jedan od njih. Bio mi je kao stariji brat, veliki prijatelj. Iz istog mjesta smo, a sudbina je htjela da sjedimo na klupama dvije različite reprezentacije kao selektori. Mnogo mi je teško, on je jedan od naših najvećih trenerskih imena, bio je divna ličnost, veliki pedagog fudbalu je dao svoju dušu.  Srbiju je odveo na Svjetsko prvenstvo, trenirao je Barselonu,  Real Madrid i Atletiko Madrid. To niko nikad osim njega nije uspeo, i taj podatak dovoljno govori o koliko velikom treneru se radilo – rekao je Rajevac.

Gdje god se pojavio Radimir Antić je ostavio dio sebe, u fudbalu je bio inovator, a na svoje igrače uvijek je gledao kao na porodicu. Svoju veličinu, kaže Rajevac, potvrdio je time što je uvijek nesebično dijelio svoje znanje.

-Od njega sam naučio da je u sportu najbitnija svlačionica, da je bitno da su svi igrači zajedno, da su kao porodica. Bitno je  i da se tako ponašaju na terenu bez obzir na to kakav je rezultat. Uvijek je bio nasmijan. Mnogo samo pričali, mnogo smo se družili i ne mogu da shvatim da ga fizički više nema – rekao je Rajevac koji je otkrio da je u vrijeme kada je Antić odlazio sa klupe Srbije imao ponudu da sjedne na klupu nacionalnog tima

-Istina je da sam poslije Svjetskog prvenstva imao ponudu da budem selektor Srbije, međutim, on je još bio tu i zbog toga nisam želeo da prihvatim to mjesto.  Mi  smo bili i ostali veliki pratelji, zanavijek, i ništa pa ni ta pozicija se nije mogla da se ispriječi između nas – rekao je Rajevac koji je jedan od trenera sa najbogatijom internacionalnom klupskom i reprezentativnom karijerom.

Foto: Julio Munjoz/EPA

Dan u izolaciji zbog korona virusa Milovan Rajevac provodi na Zlatiboru, ali najteže mu pada što su granice zatvorene i što neće imati priliku da isprati ovog velikana.

-Ja sam na Antinom i mom Zlatiboru, imam veliko dvorište, ne pada mi teško izolacija jer sam tu sa suprugom. Ali u ovom periodu nam se dogodila još jedna velika nepravada. Radomir je preminuo, a zbog svega ovog ne može ni da bude sahranjen, na način koji je zaslužio svojim dobrim djelima za života, ne možemo da ga ispratimo onako kako dolikuje – kaže Rajevac.

Korona virus jedan je od globalnih problema koji je zadesio cijeli svet, kao i većina drugih sportista i Rajevac kaže da je u ovom trenutnu najbitnije da se zadrži disciplina.

-Jako je bitno da pratimo mjere Vlade, da se držimo se toga da smanjimo kontakt jer na taj način možemo i moramo da prevazićemo krizu sa ovim virusom. Mislim da će i ovo proći, i ovo će se jednom zati juče i mislim da ćemo veoma brzo početi da živimo normalno – rekao je poznati srpski trener Milovan Rajevac.

Posebne emocije ka Srpskoj

Posebne emocije Rajevac gaji prema Republici Srpskoj, a posebne poruke podrške poslao je ovdašnjem stanovništvu.

-Republika Srpska je meni izuzetno draga, nedavno sam igrao utakmicu sa veteranima Zvezde koja je imala humanitarni karakter. Ćerka mi je tamo operisana prije oko godinu dana. Šta reći, ja sam Republiku Srpsku gledam kao jedno i veliki pozdrav šaljem svim ljudima u Republici Srpskoj. Držite se u ovoj teškoj situaciji pobijedićemo ponovo – rekao je Rajevac.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO