Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Rajilić: Spriječiti Hrvate da slave etničko čišćenje Srba

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Božica Živković Rajilić

Inicijativom HDZ BiH za obilježavanje 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, Hrvati slave etničko čišćenje Srba, a zajedničke institucije na nivou BiH bi trebalo da pronađu način da spriječe takve aktivnosti, ocijenila je za Srnu predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić.

– Apsurdno je da Hrvati uopšte javno govore o tom svom grijehu koliko su ljudi učinili nesrećnim. Sa pravom se postavlja pitanje – šta to Hrvati slave i `oslobađanje` od koga na područjima koji su vijekovima bili srpski? – pita Rajilićeva.

Ona je navela da bi zajedničke institucije na nivou BiH trebalo da raspravljaju o ovom problemu i da pronađu način da se ovakve aktivnosti spriječe.

Livanjski mediji objavili su da je na 10. Izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HDZ BiH Livno usvojena inicijativa o obilježavanju 24 godine od “oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara”, uz prijedlog da to bude uz vojne počasti i u prisustvu visokih zvaničnika 28. jula u Bosanskom Grahovu, danas u Glamoču i 13. septembra u Drvaru, gdje bi trebalo da bude centralni skup.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO