Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Rama: Merkelova podržava balkanski “mini Šengen”

Politika
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Njemačka kancelarka Angela Merkel podržava balkanski “mini Šengen” i uvjerena je da će ovaj proces naići na sve veću podršku, rekao je danas premijer Albanije, Edi Rama, nakon susreta sa kancelarkom.

Rama je za albanski Top Čenel rekao da Merkelova smatra vrlo značajnom ovu inicijativu, kao i činjenicu da su joj se priključile tri države s ciljem da ona bude sveobuhvatna i da se očekuje da joj se pridruže i druge države regiona.

– Ta inicijativa nije ništa drugo nego sprovođenje nečeg što je već dogovoreno tokom Berlinskog procesa, a što kancelarka ohrabruje i veoma je zainteresovana za taj proces. Nažalost, u Prištini ne žele to da razumiju i ovu temu pretvaraju u polemiku o tome ko je izdajnik, a ko je patriota – rekao je Rama i dodao da će taj proces biti nastavljen uz podršku EU, Njemačke i SAD.

Premijer Albanije značajnim je ocijenio i Pismo o namerama koje je potpisano o obnavljanju avio-saobraćaja na relaciji Beograd Priština, što je, kako je rekao, postignuto uz snažnu podršku specijalnog izaslanika američkog predsjednika, ambasadora SAD u Njemačkoj Ričarda Grenela.

– A, tu je još i razgovor o obnavljanju željezničkog saobraćaja, koji s prvom pozdravljaju oni koji podržavaju i balkanski “mini Šengen” – kazao je Rama.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO