Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

RASPISAN KONKURS Za studentske stipendije Berkovići daju 16.000 KM

Regioni
Autor:

Foto: Opština Berkovići/RAS Srbija

Opština Berkovići raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima za koje će iz budžeta biti izdvojeno 16.000 KM, rekao je zamjenik načelnika opštine Bojan Samardžić.

On je naveo da će biti dodijeljeno 15 stipendija za redovne studente sa područja Berkovića i jedna stipendija za đaka generacije lokalne Srednje ekonomske škole.

– Mjesečni iznos stipendija je 100 KM, a biće isplaćivane tokom 10 mjeseci ove godine – rekao je Samardžić.

Konkurs je raspisan juče, a rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana. Pravo učešća imaju redovni studenti druge, treće i četvrte godine prvog ciklusa studija na nekom od javnih fakulteta, koji nisu stariji od 27 godina, odnosno prve godine za đaka generacije srednje škole u Berkovićima iz školske 2018/19 godine.

Samardžić je istakao da će dodatne bodove za dodjelu stipendije imati studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja, kao što su medicina i veterina, ili studiraju na tehničkim fakultetima, a u obzir će biti uzet i socijalni status porodice studenta.

On je napomenuo da opština sa po 50 KM mjesečno stipendira i srednjoškolce s ciljem očuvanja srednjeg obrazovanja u Berkovićima.

– Svi učenici prvog razreda srednje ekonomske škole u Berkovićima imaju mjesečnu stipendiju od 50 KM, a da bi i u narednim godinama zadržali stipendiju uslov je da imaju minimalni prosjek ocjena od 3,5 – pojasnio je Samardžić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO