Svijet

RASPLAKALI SU CIJELI SVIJET Sestra mazi brata kome je pozlilo od hemoterapije (FOTO)

Srceparajuća fotografija dvogodišnje djevojčice, koja mazi svog četvorogodišnjeg brata kome je usred igre pozlilo zbog posljedica hemoterapije, rasplakala je svijet.

RASPLAKALI SU CIJELI SVIJET Sestra mazi brata kome je pozlilo od hemoterapije (FOTO)
Foto: Beckett Strong/Facebook

Njihova majka Kejtlin Burž iz Teksasa podijelila je fotografiju kako bi skrenula pažnju javnosti na to da rak kod djece utiče na sve članove porodice podjednako. Njen sin je prošle godine dobio dijaglozu akutne leukemije i tada su doktori prognozirali da će liječenje trajati tri godine.

Povraćanje tokom igre. Buđenje zbog povraćanja. Stajati uz brata i masirati mu leđa dok mu je muka. Gubitak kilograma. To je rak kod djece. Uzmi ili ostavi. Jedna stvar koju vam ne kažu o raku u djetinjstvu jeste da on pogađa cijelu porodicu. Uvijek slušate o finansijskoj i medicinskoj borbi, ali koliko često vam govore o onome što prolaze porodice sa više djece? Nekima je ovo možda teško da vide i pročitaju – napisala je Kejtlin.

One thing they don’t tell you about childhood cancer is that it affects the entire family. You always hear about the…

Posted by Beckett Strong on Tuesday, September 3, 2019

Ona je objasnila da je odlučila da njena mlađa kćerka bude uključena u liječenje svog brata zato što su zbog male razlike u godinama oduvijek bili nerazdvojni i zato što je jako važno pokazati oboljelom djetetu da će bližnji uvijek biti tu da mu pruže podršku.

– Zajedno su prošli put od igranja u vrtiću i kod kuće do zajedničkog sjedenja u bolničkoj sobi. Moja tada četverogodišnja kćerka gledala je kako njenog brata sele na odjeljenje intenzivne njege. Gledala je kako mu ljekari stavljaju masku na lice, bodu iglama, daju lijekove, a on bespomoćno leži. Nije razumjela što se događa. Znala je samo da nešto nije u redu sa njenim bratom, njenim najboljim prijateljem – objasnila je Kejtlin.

Beket će završiti tretman u avgustu 2021. godine, što se čini kao vječnost za porodicu Burž. Ali vrijeme brže prolazi uz prodršku brojnih porodica koje prolaze kroz sličnu tragediju i koje su se pronašle u Kejtlinim riječima.

(CNN, Blic)