Svijet

Raspoređene pozicije: Ukrajinske snage napravile uporišta u školama u Donbasu i na Krimu

Ukrajinska snage uspostavile su uporišta i položaje za gađanje u školama u mjestima Kramatorsk i Dačno, izjavio je načelnik ruskog Centra za kontrolu državne odbrane Mihail Mizincev.

Raspoređene pozicije: Ukrajinske snage napravile uporišta u školama u Donbasu i na Krimu
FOTO: SERGEI ILNITSKY/EPA

On je rekao da su ukrajinske snage napravile uporišta sa skladištima municije i oružja u stambenoj zgradi u Kramatorsku i da na silu zadržavaju stanare.

Pročitajte još

– Nacionalisti su rasporedili pozicije za pucanje i snajpere u školama Broj četiri i Broj 25, dok namjerno izbjegavaju da evakuišu lokalno stanovništvo iz obližnjih stambenih zgrada – istakao je Mizincev.

Prema njegovim riječima, nacionalisti su napravili uporište i u Domu kulture i gimnaziji u Dačnom, u oblasti Odese, a na zemljištima koji pripadaju tim objektima su postavili oklopna vozila i višecijevne bacače raketa, javio je TASS.

– U Lisičansku, u Luganskoj Narodnoj Republici, nacionalisti ukrajinskih borbenih formacija postavili su barake, položaje za pucanje i jedno skladište oružja na posjedu mljekare, a na susjednom zemljištu razmještena su oklopna vozila i artiljerijsko naoružanje zapadne proizvodnje – dodao je Mizincev.

Prihvati notifikacije