Hronika

RASTA "PROPJEVAO" NA SUDU Reper otkrio zašto je imao toliko marihuane i da je za drogu dao 2.000 EVRA

Pjevač Stefan Đurić Rasta uhapšen je u petak, kada je policija kod njega pronašla pet grama marihuane, a potom je po nalogu tužilaštva urađen i pretres njegovog stana u kom je pronađena veća količina skanka.

RASTA "PROPJEVAO" NA SUDU Reper otkrio zašto je imao toliko marihuane i da je za drogu dao 2.000 EVRA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je saslušan pred Višim tužilaštvom u Beogradu nakon čega mu je tužilaštvo odredilo pritvor do 30 dana.

Reper je, navodno, sada priznao u policiji i kako je nabavljao marihuanu, ali ne i ime osobe od koje je kupovao.

– Tačno je da je kod mene pronađena opojna droga, ali nije tačno da sam je držao radi dalje prodaje. Droga mi je služila isključivo za moju ličnu upotrebu. Ja sam umjetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lijek. Nikada ranije kod sebe nisam posjedovao ovoliku količinu marihuane, ali mi se jednostavno ukazala prilika da ovu količinu nabavim, a zbog situacije sa koronom želio sam da se obezbjedim. Nikad se nisam bavio prodajom niti marihuane, niti bilo koje druge vrste droge. Takođe, nikad nisam koristio neku drugu vrstu droge, čak ni bromazepam i slično – rekao je Rasta, piše Kurir.

Takođe, navedeno je da je reper priznao da je sarađivao sa policijom.

– Odveo sam ih do stana u kojem neprijavljeno boravim i pokazao im mjesto gdje se ova droga nalazi. Marihuana se nalazila u kupatilu u bubnju mašine za veš. Nabavio sam je početkom septembra, nekih 700-800 grama. Nikome nisam davao na korišćenje. Radi svoje bezbjednosti i bezbednosti svoje porodice, ne želim da otkrijem od koga sam kupio drogu. Ne sjećam se tačno koliko sam je platio, ali bilo je to oko 2.000 evra.

Rasta je rekao da nikad nije koristio nijednu vrstu droge i da nije zavisnih od marihuane, uz objašnjenje da je koristi baš zato što smatra da ne može da bude zavisan.

– Inače koristim 20 grama dnevno u 20 džointa. Droga koja je pronađena kod mene bila je u donjem vešu, jedna PVC kesica. Ovu marihuanu sam nosio sa sobom jer sam krenuo da pokupim svog druga A.N. imali smo dogovor da odemo negdje pored rijeke kako bih ja uživao u marihuani – rekao je navodno reper.