Društvo

Raste broj zaražene djece: Dr Ostojić ističe da trenutno tri bebe od svega 15 dana liječe od korone

Dr Olivera Ostojić, načelnica Dječje bolnice u KBC "Dragiša Mišović" rekla je da je sada malo više hospitalizovane djece zbog korone i da imaju tri bebe od 15-ak dana na liječenju.

Raste broj zaražene djece: Dr Ostojić ističe da trenutno tri bebe od svega 15 dana liječe od korone
FOTO: PRVA TV/SCREENSHOT

Čim raste broj zaraženih u opštoj populaciji, raste i broj pozitivne djece. Pre desetak dana smo imali troje pacijenata, a sada 10. Klinička slika je standardna, to su upale pluća. Sad imamo malo povećan prag primanja, hospitalizujemo samo decu koju bismo stvarno bolnički liječili, s visokom temperaturom, respiratornim infekcijama. Poneko je tu i s digestivnim smetnjama, kao što su povraćanje i proliv – navela je za Kurir dr Ostojić i dodala da su svi pozitivni na korona virus.

Ona je dodala i da su to djeca od 0 do 16-17 godina, a imaju i tri bebe od petnaestak dana.

– Bebe su febrilne i tako mala djeca moraju da se hospitalizuju. Svako dijete starosti do 28 dana, bez obzira na to iz kog razloga ima visoku temperaturu, mora bolnički da se liječi. Te bebe nisu rođene pozitivne, ali im majke imaju kovid 19 – kazala je dr Ostojić.

Ona je dodala da obično 50 odsto dece dolazi iz Beograda, a polovina iz unutrašnjosti. Dr Ostojić ne zna da li povećan broj zaraženih može da se dovede u vezu s britanskim sojem.

Prihvati notifikacije