Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

RASTEREĆENJE U GRADU Puštena u saobraćaj zaobilaznica oko Brčkog (FOTO)

Regioni
Autor:

Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

Na zaobilaznici oko Brčkog dugoj 18,5 km, čija je izgradnja završena krajem maj, saobraćaj će se od danas odvijati prema privremenom režimu i sa određenim ograničenjima.

– Iz bezbjedonosnih razlog i zbog nezavršnog tehničkog prijema ograničili smo brzinu kretanja vozila na 60 kilometara na čas, postavili table da je put u probnim režimu saobraćaja i radarske kontrole, a na prilaznim putevima u nivoima koji presijecaju zaobilaznicu stavili smo tzv. ležeće policajce. Nakon obavljenog tehničkog prijema na raskrsnice će biti postavljeni semafori – rekao je Miroslav Miškić, direktor JP „Putevi Brčko“.

Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

Istakao je da je će puštanje zaobilaznice u saobraćaj donijeti velike koristi sa ekološkog aspekta, u pogledu ubrzanja i bezbjednosti saobraćajnih tokova, a preduzeću će omogućiti lakše rekonstruisanje puteva u gradu i prigradskim naseljima.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić istakao je da je odluka o privremenom puštanju zaobilaznice u saobraćaja prije tehničkog prijema od javnog interesa jer garantni rok uveliko teče, tranzitni saobraćaj se i dalje odvija kroz grada, a  nema izgleda da se prije jeseni na tenderu izabere komisija za tehnički prijem

Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

– Najveća kočnica tehničkom prijemu je Zakon o javnim nabavkama koji daje mogućnost žalbe čak i kada ona nije osnovana i u takvim uslovima nisam sigurna da komisiju za tehnički prijem možemo dobiti prije septembra – rekao je Milić. Dodao je da je uz mjere koje su predložene od strane JP „Putevi Brčko“ saobraćaj na zaobilaznici potpuno bezbjedan.

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčkog distrikta rekao je da otvaranje zaobilaznice za saobraćaj rasterećuje saobraćaj u gradu i obezbijediće kvalitetnije uslove za život građana.

– Ovo je potvrda da se brčanska vlasti mogu nositi sa najsloženijim infrastrukturnim projektima i ohrabrenje da se pristupi realizaciji i drugih krupnih projekata – rekao je Kadrić. On je dodao da će se problemi sa javnim nabavkama nastojati prevazići donošenjem zakona koji će omogućiti da se za infrastrukturni projekte koji su od posebnog javnog interesa za lokalnu zajednicu dozvole mogu obezbjeđivati efikasnijim procedurama.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO