Hronika

RASVIJETLJENA MISTERIOZNA LIKVIDACIJA Uhapšen plaćenik koji je ubio muškarca pred ženom i kćerkom (VIDEO)

Policija iz Ekvadora uhapsila je muškarca osumnjičenog da je prije tačno mjesec dana u tržnom centru u gradu Samborondon likvidirao Nišliju Sašu Spasića (56).

RASVIJETLJENA MISTERIOZNA LIKVIDACIJA Uhapšen plaćenik koji je ubio muškarca pred ženom i kćerkom (VIDEO)
FOTO: LOOK THERE/YOUTUBE

Spasić je izrešetan naočigled supruge i kćerke, kada je poslije šopinga sjeo u kafić da popije kafu.

– Tamnoputi mladić, koji je identifikovan kao izvršilac ubistva srpskog državljanina uhapšen je u petak uveče. Biće ispitano da li je umiješan i u druge zločine – rekla je ministarka Marija Paula Romo. Istražitelji smatraju da je ubistvo Srbina naručeno.

– Osumnjičeni plaćeni ubica identifikovan je odmah nakon pucnjave, jer su kamere zabilježile ubistvo, a na snimku se vidi i lice napadača. Na snimku se vidi kako mlađi, crni muškarac ustaje sa klupe na kojoj je sjedio neko vrijeme, prelazi parking, prilazi Spasiću, vadi pištolj i puca u njega – rekao je izvor.

– Pucao je iz neposredne blizine, a nijedan metak nije pogodio žrtviu ženu, što ukazuje na to da se radi o profesionalcu – naveli su mediji.

Prema policijskoj evidenciji, likvidacija u tržnom centru povezana je sa trgovinom narkoticima.

– U kući Spasića nađeni su dokazi o tome da je on trebalo da dogovori transport narkotika iz Ekvadora. Nađeno je i 250.000 dolara – rekao je komandant ekvadorske policije.

Da je zločin planiran govori i činjenica da je atentator pobjegao motorom, na kom ga je čekao saučesnik.

Ekvadorska policija još ispituje povezanost ove brutalne likvidacije Spasića, sa hapšenjem Australijanca i Izraelca Saja Dahana (43), početkom juna, koji su se predstavljali kao agenti američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA). Tu se istraga vodi sa američkom agencijom kako bi se utvrdila njihova stvarna uloga i razlog boravka na tlu Ekvadora, kao i veza sa Spasićem. Australijanac i Izraelac su kod sebe imali lažna diplomatska dokumenta, a Izraelac je bio povezivan sa sinom bivšeg predsjednika Ekvadora, Abdala Bukarana, prenosi Kurir.

Međutim, istraga je u neku ruku stopirana, jer je upravo Izraelac Šaj Dahan, 8. avgusta ubijen u ekvadorskom zatvoru i to tupim predmetom u glavu dok je spavao.

Farmakomafija

Spasić je imao ličnu kartu Ekvadora i prebivalište u toj državi, a posljednji put je u tu zelju ušao u martu i imao je vizu na 18 mjeseci. Nišlija se navodno bavio trgovinom lijekovima i medicinskom opremom, a sumnja se da se osim ovog posla, bavio i švercom droge, iako ga nema u evidenciji tamošnje policije.