Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

RASVIJETLJENO UBISTVO U OMIŠU Egzekutor bivši motociklistički prvak, a naručilac poslovni partner

Svijet
Autor:

Foto: Cazin.net/RAS Srbija

Hrvatski specijalci juče oko sedam sati uhapasili su u Omišu dvojicu muškaraca za koje se sumnja da su naručili i organizovali ubistvo Karmelina Fistanića (38) iz Piska 9. novembra na Jadranskoj magistrali u Omišu.

Pao je Jerko Pirić (34), koji se sumnjiči da je naručio ubistvo svog bivšeg poslovnog partnera. Priveden je i Vlado Zolota (46), vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata, koji je, sumnjaju u policiji, pomogao organizovati likvidaciju.

U Šibeniku je uhapšen i Stipe Ringvald (47), bivši motociklistički prvak i čovjek s podebljim kriminalnim dosjeom, za kojeg sumnjaju da je izvršio egzekuciju, odnosno da je ispalio najmanje šest hitaca u glavu pokojnog Fistanića.

Nešto više od mjesec dana nakon brutalnog ubistva, policija je uspjela doći do informacija koje su ih dovele do odbačenog skutera za koji je utvrđeno da je ukraden u Splitu još u avgustu. Vještačenjem bioloških i drugih tragova na skuteru pronađen je, DNK pokojnog Fistanića te je to bio dovoljno čvrst indikator da se krene u akciju.

Kako pišu hrvatski mediji, Pirić je uz pomoć svog prijatelja Zolote organizovao ubistvo, pronašli su apartman u koji su smjestili Ringvalda i koji mu je služio kao baza. Oni su organizovali i krađu skutera te su Ringvaldu dali i oružje koje su nakon likvidacije i ubičinog bijega sakrili.

(Slobodna Dalmacija)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO