Zabava

"RAT NA INSTAGRAMU" Kejt i Vilijam promijenili taktiku zbog Harija i Megan (FOTO)

Vojvotkinja Kejt Midlton i njen muž princ Vilijam takmiče se sa Megan Markl i princom Harijem ko će imati najviše pratilaca na “Instagramu”, otkako su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa lansirali svoj profil u maju 2018.

"RAT NA INSTAGRAMU" Kejt i Vilijam promijenili taktiku zbog Harija i Megan (FOTO)
FOTO: NIC BOTHMA/EPA

Kejt i Vilijam sada su “pojačali svoje snage” u svojevrsnom “ratu na Instagramu” sa Megan i Harijem, nakon što su podijelili novu fotografiju na svom ličnom nalogu, priča za britanski Ekpres stručnjak za kraljevsku porodicu Sofija Mani Kouts.

Oba para trenutno imaju više od 11 miliona pratilaca Vilijam i Kejt na svom nalogu “Kensington rojal” na “Instagramu” imaju 11,2 miliona, a istu cifru zaokružili su i Hari i Megan na nalogu “Saseks rojal”. Zanimljivo je da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa nemaju nalog na “Tviteru”, gdje Vilijam i Kejt “tuku” sa 1,9 miliona pratilaca.

Iako imaju toliko pratnje, Koutsova ukazuje da su Kembridžovi “pojačali” svoje snage u “ratu” objavljivanjem romantične fotografije na kojoj su njih dvoje u prirodi. Vilijam i Kejt nedavno su bili u Irskoj i kasnije podijelili utiske na “Instagramu”.

– Ima ta fotografija iz Irske Kejt i Vilijama na kojoj su zagrljeni. Hari i Megan se stalno drže za ruke, pa je to bilo u stilu: “to možemo i mi, i mi smo zaljubljeni”. To je slatka, veoma ljupka slika, ali ne mogu ni da zamislim da bi to uradili prije koju godinu – ističe Kouts.

– To je pojačanje Instagram “rata” ili tako nešto – dodala je ona.

Kejt i Vilijam su poznati po tome što su veoma privatni i rijetko pokazuju znakove naklonosti u javnosti. Ali, izgleda da je par postao opušteniji tokom godina.

Stručnjak za govor tijela Robin Kermod objašnjava da je britanska kraljica Elizabeta II, time što nikad nije bila previše blizu svog muža princa Filipa u javnosti, napravila pravilo koji prati većina pripadnika uže kraljevske porodice.

– Kraljica se rijetko drži za ruke s mužem u javnosti i to je izgleda postao nepisani presedan za ostale – ističe Kermod.

S ozbirom da će vojvoda od Kembridža jednog dana postati kralj, on i Kejt brižljivo paze na iskazivanje naklonosti u javnosti, navodi Express.co.uk.

– Jasno je da su Kejt i Vilijam emotivno bliski, međutim izgleda da nemaju potrebu da dokazuju svoju ljubav, posebno kad su na zvaničnoj dužnosti – zaključio je Kermod.