Sport

RAT ZA NASLJEDSTVO Maradona nije bio siromašan, djeca dijele bogatstvo

Dijego Maradona više nije među živima, iako će ljubiteljima fudbala ostati besmrtan, ali što se tiče ovozemaljskih stvari - iza njega, uz istragu oko detalja vezanih za smrt, kreće i rat oko nasljedstva.

RAT ZA NASLJEDSTVO Maradona nije bio siromašan, djeca dijele bogatstvo
FOTO: ALESSANDRO DI MEO /EPA

Iako se isprva govorilo da je Maradona ostavio tek oko 75.000 dolara ušteđevine, nasljednici mogu da računaju na pravo bogatstvo i to bar sto puta veće procjene se kreću od 75 do 100 miliona dolara.

Naime, kako javlja argentinski “La nasion”, djeca slavnog asa će u ostavinskom postupku dobiti ogroman novac i to na osnovu Maradoninog vlasništva nad nekretninama, kolima i nakitu.

Primjera radi, samo u domovini imao je dvije vile, jednu u Seguroli i Habani, drugu u Puerto Maderu, zatim kuću u Bela Visti gdje je živio sa djevojkom Rosijom Olivom, potom još jednu gdje su mu ćerke odrastale, kao i kuću u Nordelti, gdje su mu trenutno sestre, prenosi Blic.

Imao je i nekoliko izuzetno vrijednih automobila, od čega četiri u Argentini, zatim u Dubaiju Rojs Goust i BMV, koji zajedno vrijede oko pola miliona evra, a ogroman džip “Overkamer Hunta” je dobio tokom boravka u Bjelorusiji, gdje je postao počasni predsjednik Dinamo Bresta. Tamo je dobio i dijamantsku ogrlicu vrijednu više od 300.000 evra, čime je samo uvećao bogatu kolekciju dragog kamenja.

Uz to, za života je obezbijedio i ogromne sume novca od Gimnasije i Esgrime kluba iz La Plate, ali i sponzorskih ugovora i investicija u Kubi i Italiji. Procjenjuje se da je Dijego Armando Maradona tokom života zaradio, što kao igrač, što kao trener, oko 500 miliona dolara, a sada će preostalih 75 do 100 miliona “zelenih novčanica” od pomenutih zaostavština podijeliti njegovo petoro dece.

Naime, pravo na nasljedstvo imaju dvije ćerke, Dalma i Đanina (iz braka sa Klaudijom Viljafanje), zatim Dijego Fernando, kog je 2013. priznao za nasljednika (iz veze sa Veronikom Ohedom), potom ćerku Janu koju je priznao 2014. (rođena 1996. iz veze sa Italijankom Valerijom Sabalain), kao i Dijega Sinagra Maradonu, poznatog kao Dijego Maradona mlađi (vanbračni sin, rođen u Napulju pre 32 godine, a kog je priznao 2016.).

Rat oko nasljedstva će za važnog faktora imati i Maradoninog advokata, Matijasa Moriju, koji će morati da se izbori i sa kontroverznim snimkom u kome je Dijego prošle godine najavio “da ništa neće ostaviti dvjema najstarijim ćerkama” (što bi ostala djeca mogla da koriste na sudu).

Tada je Maradona najavio i da će nekoliko mladih Kubanaca priznati kao svoje nasljednike, ali to nije uspeio da uradi za života.