Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

RAZBIJEN LANAC ŠVERCERA Španska policija zaplijenila četiri tone kokaina

Svijet
Autor:

Foto: Salvador Sas/EPA

Španska policija saopštila je danas da je razbila međunarodni lanac krijumčarenja droge, te da su tom prilikom zaplijenjene četiri tone kokaina i uhapšeno 28 osoba.

U saopštenju se navodi da je banda, koju su činili iskusni mornari i poznati krijumčari radila sa većim nacionalnim i međunarodnim švercerima da bi prebacili kokain preko mora.

U saopštenju se ističe da je riječ o najvećoj organizaciji za krijumčarenje droge u regionu Galicije i da je veliki broj čamaca i glisera bio na nekoliko lokacija između susjedne Portugalije i lučkog grada Ponteverda.

Uz podršku američke Agencije za borbu protiv narkotika /DEA/, britanske nacionalne agencije za borbu protiv kriminala i kolumbijske policije, španski istražioci su otkrili da će krijumčari dobiti isporuku i počela je potraga za “matičnim brodom” koji je presretnut na oko 370 kilometara od obale Španije.

Istražioci su na brodu, koji je na moru bio skoro tri sedmice, pronašli kokain a uhapšena je petnaestočlana posada, uglavnom iz Bangladeša i Nepala.

Policija je istovremeno pretresla 20 lokacija u Galiciji gdje je privedeno još 13 osumnjičenih.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO