Zabava

RAZLOG ŠOKIRA Šapčani neće da ulica nosi ime pokojnog Šabana, iako je nekada TU ŽIVIO

Šaban Šaulić poginuo je prošle godine vraćajući se iz Njemačke sa nastupa, a Šapčani su bili pokrenuli inicijativu da jedna od ulica u šabačkoj Mali ponese njegovo ime – ona u kojoj je odrastao i živio sve do trenutka kada se zbog muzike preselio u Beograd.

RAZLOG ŠOKIRA Šapčani neće da ulica nosi ime pokojnog Šabana, iako je nekada TU ŽIVIO
Foto: M.Jošida/RAS Srbija

Međutim, iako su u prvom trenutku nadležni u Šapcu podržali ovu ideju, kasnije je došlo do razmimoilaženja mišljenja, pa ulica nikada nije ponijela ime pokojnog kralja narodne muzike.

Problem je, kako se navodi, nastao kada su građani shvatili da bi im promjena dokumenata donijela visoke novčane gubitke, jer u toj ulici ima kuća u kojima živi po sedmoro-osmoro ljudi u domaćinstvu. Pored priče o imenu ulice i Trgu sa Šaulićevim imenom u njegovom rodnom gradu, postojala je ideja da se pjevačeva rodna kuća pretvori u muzej, do čega takođe nije došlo, piše Kurir.

Lila Ahmetović, vlasnik kafane iz koje je Šaban krenuo pjevačkim stazama, o inicijativi za muzej nam je rekao sledeće:

Adresa na koju treba da se javite je Ilda Šaulić. Ona je pokrenula ideju o muzeju. Prema toj ideji sve Šabanove nagrade, ploče i odijela trebalo bi da budu u ovoj kući. Međutim, od njih niko ne dolazi u Šabac, čujemo se samo telefonom, a bez njihove pomoći ne možemo uraditi ništa. E sad, da li će biti nešto od toga ili će ostati samo na ideji, ne mogu ništa da vam kažem – ispričao je on.

Pjevačica, međutim, nije bila raspoložena za komentar.

– Ne želim da komentarišem ništa na tu temu. Posebno ne u ovom periodu.

Scroll Up