Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

RAZVOJ SPORTA KROZ ŠKOLSKE SEKCIJE Prijave nastavnika još do petka

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka/RAS Srbija

Javni poziv za izbor nastavnika u realizaciji projekta  “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“ u školskoj 2019/2020. godini, koji je Grad Banjauka raspisao otvoren je još do petka 23. avgusta.

Na javni poziv se mogu prijaviti profesori fizičkog vaspitanja i sporta bez radnog iskustva u struci, nezaposleni profesori fizičkog vaspitanja i sporta, kao i zaposleni profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji rade u osnovnim ili srednjim školama u Banjaluci.

– Ove godine, u fokusu će biti učenici uzrasta od II do V razreda koji učestvuju u izabranim sportskim sekcijama. U projekat se uvode nezaposleni i zaposleni profesori fizičkog vaspitanja i sporta zbog činjenice da nema dovoljnog broja profesora koji nemaju položen stručni ispit, te iz toga razloga projekat se ne bi mogao sprovoditi u većini osnovnih škola. Sa druge strane, angažovanjem nezaposlenih i zaposlenih profesora dobijamo stručniji kadar koji će raditi sa učenicima – kaže Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Banjac dodaje da je, tokom prethodne školske godine, Grad pokrenuo jedinstven projekat pod nazivom „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“, odnosno omogućio učenicima uzrasta od od II do V razreda dodatni broj besplatnih sportskih sekcija kroz izabranu sportsku aktivnost u svim osnovnim školama našeg grada.

– U prošloj školskoj godini, kroz ovaj projekat je prošlo više od 1.600 djece u banjalučkim osnovnim školama. Realizacijom projekta, osnovcima je omogućeno da kroz povećan broj izabranih sportskih aktivnosti budu fizički aktivni tokom čitave školske godine, te da se bave sportom prema svojim afinitetima i sposobnostima – ističe Banjac.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO