Hronika

„SRAMOTNO I SRAMOTNO!“ Reagovao Sindikat policajaca nakon priznanja Trifkovića za ubistvu Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Nakon što je juče Marko Trifković sporazumno priznao krivicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića krajem oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje, reagovao je Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo.

„SRAMOTNO I SRAMOTNO!“ Reagovao Sindikat policajaca nakon priznanja Trifkovića za ubistvu Adisa Šehovića i Davora Vujinovića
FOTO: KLIX/YOUTUBE/SCREENSHOT

Sramno i sramotno! Samo to mogu da izjavim, kada je u pitanju prijedlog sporazuma o nagodbi na koji je pristalo postupajuće tužilaštvo sa, kako sam u naslovu rekao, saučesnikom krvoločnog ubice – naveo je u sapštenju Viktor Ćatić, predsjednik Sindikata.

On navodi i da ukoliko je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo na ovaj način privolilo Trifkovića da dodatno svjedoči protiv direktnih ubica policajaca, onda, ostavlja tužilaštvu na volju da u ovom mukotrpnom šestogodišnjem predmetu donese i ovakav sporazum.

Pročitajte još

– Iskreno se nadam da će ubrzo i doći do okončanja ovog maratonskog procesa u kojem će krvoločne ubice biti presuđeni srazmjerno u skladu sa djelom koje su počinili, što opet ne sumnjam da će nadležni Sud odlučiti prilikom odmjeravanja i izricanja kazne – navodi se u saopštenju predsjednika Sindikata.

On je doda i da mora da istakne da je posao policajca jako stresan i da su policajci svakodnevno izloženi riziku, što od kriminalaca, to i od raznoraznih zlonamjernih osoba koji su se ogriješili o bilo koji propis kojim instrumentuje policija.

– Ne mislim samo na krivična djela, nego i na prekršaje. Motivi su razni, a u konačnici imamo da su nam policajci oboljeli, da ih ubijaju, ali i da ne dočekaju zasluženu penziju jer obolijevaju i umiru faktički na službi – navodi Ćatić, prenosi N1.

Kako je istakao samo u prošlom mjesecu u MUP-u Kantona Sarajevo su preminula dvojica policajaca u četrdesetim godinama života.

– Mislim da to govori u kakvim uslovima rade policajci – kaže Ćatić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu