Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

REAKCIJA ADVOKATA NEDELJKA LIZDEKA “On nema nikakve veze s ubistvom sarajevskih policajaca”

Hronika
Autor:

Foto: Srpskainfo

Aldin Lejlić, advokat Nedeljka Lizdeka, tvrdi da njegov branjenik nije pristao na saradnju s istražnim organima u predmetu ubistva sarajevskih policajaca.

Lizdek je jedan od osumnjičenih za krađu automobila “golf 5” na Trebeviću 2018. godine, a Lejlić tvrdi da on predmetu “Trebević” ni protiv koga nije dao nikakvu izjavu.

– U sporazumu koji je potpisao nije obavezan da svjedoči ni protiv koga u tom predmetu, niti protiv bilo koga drugog u bilo kojem drugom predmetu. On će odgovarati za ono što je uradio vezano za akciju “Trebević” odnosno vezano za “golf 5”. A što se tiče predmeta ubistva policajaca, nije istina da je Lizdek pritisnut ikakvim dokazima. On se u tom predmetu isključivo branio šutnjom. On nije svjedočio ni protiv koga, jer nema nikakva saznanja u tom predmetu budući da apsolutno nije umiješan u bilo koji aspekt tog predmeta – rekao je Lejlić.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je u februaru optužnicu Tužilaštva KS protiv Nebojše Marinkovića, Lizdeka, Cicovića i Miloša Pavlovića zbog krivičnog djela razbojništva.

Reagovao je i Aleksandar Remić, advokat Nebojše Marinkovića, koji tvrdi da nema povezanosti Marinkovića sa slučajem ubistva policajaca.

– Nebojša Marinković uhapšen je tri dana prije ubistva policajaca i nemoguće je da on ima neke veze s tim. Od tada pa sve do danas je u pritvoru – kazao je Remić.

Takođe, advokat Đorđa Cicovića je demantovao vijest.

– Obzirom na činjenicu da u dosadašnjem toku postupka u akciji Trebević Đorđe Cicović nije bio pomenut u bilo kojem kontakstu u vezi s ubistvom policajaca, oštro demantujemo sve informacije koje je portal Klix objavio – rekao je advokat Kočo.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO