Politika

REAKCIJA NA REAKCIJU Olivera Nedić: Kada su pogođeni istinom, perjanice SNSD znaju samo da lažu

Kada su pogođeni istinom, SNSD - ove perjanice znaju samo jedno, da bezočno lažu, rekla je članica Glavnog odbora PDP Olivera Nedić.

REAKCIJA NA REAKCIJU Olivera Nedić: Kada su pogođeni istinom, perjanice SNSD znaju samo da lažu
FOTO: PDP

To je upravo slučaj poslanika SNSD u PD PS BiH Sanje Vulić koja je, braneći postupke svog boga Dodika, iznijela niz neistina o meni i mom profesionalnom angažmanu, dodala je ona.

Nedićeva ističe da su tvrdnje Vulićeve da je imala 150 evidentiranih grešaka i pet mjeseci neplaćenog odsustva apsolutno netačne.

– Jedina istina, na koju sam ponosna, jeste da sam bila na stručnom usavršavanju na državnom Univerzitetu Kent u Ohaju, kao dobitnik globalno najprestižnije Fulbrajt stipendije za nastavničku izvrsnost, odakle se nisam vratila kao „trenerica demokracije“. Veoma sam zadovoljna što sam tada povezala učenike iz SAD sa našom djecom, dajući priliku da steknu i međunarodno iskustvo – saopštila je Nedićeva.

Tvrdi da „neuki u tome svjesno ili nesvjesno mogu vidjeti teorije zavjere i neke obaveštajne službe, ali to je već problem gospođe Vulić“, a ne njen.

– Za razliku od nje, ja sam mimo bavljenja politikom izabrala svoju profesiju u kojoj sam ostvarena, usavršavam se, u isto vrijeme poštujući druga zanimanja – dodaje Nedićeva.

Ističe da su insinuacije Vulićeve da ona na bilo koji način unižava obrazovni sistem Srbije, u najmanju ruku, smiješne.

– U suprotnom, ne bih bila dio najveće mreže nastavnika Srbije, od koje sam, pored drugih prestižnih priznanja, dobila i međunarodno priznanje za najboljeg nastavnika zemalja bivše Jugoslavije. To je prepoznato u Edu Balkan zajednici, čiji sam član – kaže Nedićeva.

Pročitajte još

Dodaje da očigledno smeta što je svojom analizom došla do suštine problema, a to je da se izbjegava odgovornost nadležnih da se investira u obrazovanje, da naši nastavnici i učenici dobiju jednake prilike za učenje i razvoj ključnih kompetencija i vještina, te da se u prethodnom periodu nije ništa učinilo u odnosu na utvrđeno stanje kroz PISA 2018.

Ona je pozvala Vulićevu da umjesto iznošenja neistina, raznoraznih teorija, da svoj doprinos poboljšanju obrazovnog sistema, kad već smatra da se i u to razumije.

– Kao član stručnog tima za reformu obrazovanja Republike Srpske, vrlo rado ću joj dati smjernice u kojem pravcu može da ide, jer osim u tradicionalnim načinima vođenja i pripreme nastave danas imam iskustvo i u vanrednim i neočekivanim situacijama, poput onlajn nastave u kojoj sam aktivno učestvovala. Iz tog razloga vjerujem da bih se uspjela snaći i u, za svakoga vanrednoj, okolnosti edukovanja Sanje Vulić – zaključuje Nedićeva.

Podsjećamo, nakon što je Nedićeva juče izjavila da se Milorad Dodik poigrao sa nastavnicima, učenicima i roditeljima kada je povredom vitalnog entitetskog interesa proglasio Odluke Predsjedništva BiH o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u programu za međunarodno ocjenjivanje učenika (PISA) u 2021. godini, reagovala je poslanik SNSD u PS BiH Sanja Vulić koja je stala u odbranu Dodika i žestoko se obrušila na Nedićevu.