Politika

REAKCIJA VULIĆEVE "Imenovanje pomoćnika direktora je klasično KRŠENJE zakona"

Član Komisije za saobraćaj i komunukacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da žurba u imenovanju odanog stranačkog kadra na rukovodeće pozicije u zajedničkim institucijama na nivou BiH nije samo kršenje zakona o državnoj službi nego i pokušaj onemogućavanja novog direktora u radu.

REAKCIJA VULIĆEVE "Imenovanje pomoćnika direktora je klasično KRŠENJE zakona"
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Reagujući na informaciju o imenovanju Aleksandra Mastilovića, doskorašnjeg savjetnika aktuelnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), za pomoćnika direktora ove agencije predstavlja najočitiju zloupotrebu položaja.

Imenovanja u isteku mandata nisu samo neetička i kontroverzna nego i dokaz koliko SDS pokušava da zbrine što više svojih ljudi koji bi djelovali kao “duboka država” jer direktori imaju jasan vremenski mandat, a pomoćnici su zauvijek – ocijenila je Vulićeva.

Direktor RAK BiH Predrag Kovač 5. maja donio je rješenje o popunjavanju upražnjenog mjesta pomoćnika direktora za područje telekomunikacija iz reda zaposlenih.

– Ovo radno mjesto upražnjeno je još od 2015. godine, odnosno od odlaska u penziju prethodnog pomoćnika direktora za telekomunikacije – rečeno je Srni u RAK.

Iz RAK napominju da je ovo rješenje doneseno u toku redovnog mandata sadašnjeg generalnog direktora.

Srna nezvanično saznaje da je za pomoćnika direktora imenovan dojučerašnji savjetnik direktora RAK Aleksandar Mastilović.