Politika

"Realni patriota“ Stanić tvrdi da Šarović zna kako se pobjeđuje i ima ogromno iskustvo u spoljnoj trgovini

Srpska demokratska stranka je za člana Predsjedništva BiH predložila osobu koja, pored toga što zna kako se pobjeđuje, ima ogromno iskustvo u polju spoljne trgovine, gdje je kao dio Savjeta ministara osam godina za redom biran za najboljeg ministra, poručio je Miladin Stanić, predsjednik Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini.

"Realni patriota“ Stanić tvrdi da Šarović zna kako se pobjeđuje i ima ogromno iskustvo u spoljnoj trgovini
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Mljekari i proizvođači mesa, voćari, ljudi iz sektora poljoprivrede, a posebno iz sektora živinarstva, znaju kolika je bila uloga Mirka Šarovića u otvaranju tržišta EU i Ruske federacije za širok asortiman poljoprivrednih proizvoda iz Republike Srpske, kaže Stanić.

– Uspjesi koja je Šarović ostvario kao ministar na polju spoljne trgovine su najveći uspjesi koje je ova zemlja doživjela na polju ekonomije u svojoj kratkoj istoriji – istakao je Stanić.

Pročitajte još

On je kazao da vjeruje da čovjek koji je uspješno vodio ekonomiju ove zemlje u dva mandata jednako uspješno može da vodi međunarodnu politiku sa pozicije Predsjedništva BiH i da svojim iskustvom i djelovanjem može da popravi međunarodni ugled Republike Srpske koje je Milorad Dodik bacio u blato tokom samo jednog svog mandata.

– Mirko Šarović je realni patriota koji je svoje patriotizam dokazao tokom brojnih nasrtaja na Republiku Srpsku tokom Ešdaunove ere, koji ga je čak sankcionisao i zabranio mu političko djelovanje. Nije čovjek koji će strance pozivati na svoju slavu i davati im status počasnog građanina Laktaša, Banjaluke ili drugih gradova. Mudrosti i iskustva mu ne nedostaje i uz sjajne organizacione sposobnosti odlično je rješenje za srpskog člana Predsjedništva BiH – zaključio je Stanić.

Prihvati notifikacije