Hronika

"REKAO JE DA JE ISUS" Dvojica sinova ubili svoje majke, a obje tragedije imaju ovu ZAJEDNIČKU OKOLNOST

Za manje od 12 sata Srbiju su potresle dvije tragedije, sinovi su ponovo nasrnuli na majke i usmrtili ih, jedan nožem, drugi pesnicama.

"REKAO JE DA JE ISUS" Dvojica sinova ubili svoje majke, a obje tragedije imaju ovu ZAJEDNIČKU OKOLNOST
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/FACEBOOK

Dvadesetogodišnji Pavle T. je dva sata poslije ponoći, u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Kaluđerica, zaklao majku Tatjanu, dok su u kući bili i otac Darko i mlađi brat. Samo nekoliko sati kasnije, u mačvanskoj varoši Bogatiću, Marko P. (26) je na smrt pretukao majku Desanku (63), a pesnicama je teške povrede nanio i 86-godišnjoj baki Verici. Ovim tragedijama je zajedničko i to što im nije prethodio nikakav istorijat porodičnog nasilja, bar ništa nije prijavljivano policiji, a za sada se ne može odbaciti mogućnost da su i Pavle T. i Marko P. u momentu kada su nasrnuli na majke bili nervno rastrojeni.

Dvadesetogodišnji Pavle T. zaklao je svoju majku Tatjanu T. (56) juče oko dva sata nakon ponoći, u iznajmljenoj stanu u Gračaničkoj ulici 11 u beogradskom naselju Kaluđerica. U vrijeme zločina u stanu na trećem spratu kuće bili su i Darko T., otac osumnjičenog mladića i Tatajnin suprug, kao i njihov mlađi sin. Obojica su spavali, a šta se dešavalo između Tatjane i starijeg sina i šta je dovelo do tragedije trebalo bi da bude utvrđeno u daljoj istrazi.

Osumnjičeni mladić je nožem nekoliko puta ubo majku u grudi. Nakon toga, nesrećnoj ženi je prerezao vrat – saznaje Blic od izvora bliskog istrazi.

Odmah nakon što je majku izbo, mladić je pobjegao iz kuće, a njeni jauci su probudili supruga i mlađeg sina. Kada su vidjeli Tanju, svu krvavu, pozvali su Hitnu pomoć i policiju. Ekipa Hitne pomoći je brzo stigla na mjesto zločina, pokušali su reanimaciju, ali su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt žene.

Policija je krenula u potjeru za odbjeglim mladićem i već poslije desetak minuta uhapsila ga je u blizini kuće u kojoj je, kako se sumnja, majci oduzeo život.

– U trenutku privođenja, osumnjičeni je bio dezorijentisan, i nepovezano pričao o zločinu i motivima. Upravo zbog takvog njegovog stanja tek će se utvrditi šta je prethodilo zločinu. Da li je postojao neki konkretan sukob između njih ili je posredi nešto sasvim drugo, možda je mladić imao nekih psihičkih problema – navodi izvor i dodaje da je nađen nož kojim je, kako se pretpostavlja, Pavle T. majku zaklao.

Po nalogu Tužilaštva osumnjičenom mladiću određeno je zadržavanje do 48 sati, a juče prije podne su izjave policije dali i njegov otac Darko i mlađi brat. Očekuje se da oni tek svojim iskazima rasijvetle šta se dešavalo u njihovoj porodici prije tragedije.

Nekoliko sati kasnije Marko P. je u porodičnoj kući u Bogatiću tukao svoju babu, a golim rukama sa više udaraca je usmrtio majku. Brutalnom prebijanju prehodila je jurnjava po dvorištu, a Marko je prilikom hapšenja bio u nervnom rastrojstvu. Prema informacijama, majka je odmah preminula od zadobijenih povreda, dok je baba prevezena u bolnicu. Kako se saznaje, u policijskoj evidenciji nije bilo prijava, a Marko nije imao sukoba sa zakonom. Postoji sumnja da je riječ o psihički oboljeloj osobi.

Pročitajte još

Kako Blic saznaje od mještana Bogatića, ubica je završio programiranje. Ima rođenu sestru, dok je otac u vrijeme zločina bio na poslu. Uz to, ubica se bavio bodi-bildingom, pričaju komšije, kojima je takođe prijetio.

Komšinica: Rekao mi je – “Ja sam isus, pođi sa mnom”

Nakon ubistva Marko P. (26) iz Bogatića obratio se jednoj komšinici, ali je nije povrijedio.

– Pogled mu je bio izbezumljen. Pjena mu je išla na usta. Rekao mi je: “Ja sam Isus, hoćeš da pođeš sa mnom…” – prepričava uplašena žena.

Prema njenim riječima, odmah je ušla u kuću i zaključala se zajedno sa snajom koja je u poodmakloj trudnoći.

– Samo sam razmišljala da ne krene na nas. Još se sjećam njegovog pogleda i riječi. Velika tragedija je zadesila ovu poštenu porodicu – dodaje komšinica.