Svijet

"Rekao je 'laku noć' i otvorio vatru" Djevojčica (11) preživjela masakr u Teksasu, namazala se krvlju svojih stradalih drugara i pravila mrtva

Djevojčica (11) koja je preživjela masakr u Osnovnoj školi Rob u Uvaldeu u Teksasu namazala se krvlju svoje prijateljice i pravila se mrtva.

"Rekao je 'laku noć' i otvorio vatru" Djevojčica (11) preživjela masakr u Teksasu, namazala se krvlju svojih stradalih drugara i pravila mrtva
FOTO: TWITTER/SCREENSHOT

Mia Keriljo progovorila je o svom stravičnom iskustvu u učionici u kojoj se dogodila masovna pucnjava.

Miah je rekla da su ona i njeni prijatelji iz razreda gledali film “Lilo i Stič” u učionici Eve Mireles i Irme Garcie kada su učitelji saznali da je u zgradi napadač.

Opisala je kako se sve događalo jako brzo, njena učiteljica se sakrila u učionici, a napadač je krenuo za njom. Rekla je da je napadač pogledao jednu od njenih učiteljica i rekao joj “laku noć” i zatim ju upucao.

Pročitajte još

Otvorio je vatru, upucavši drugu učiteljicu i mnoge njene prijatelje i prijateljice. Rekla je da su meci letjeli pored nje, a krhotine su joj pogodile ramena i glavu. Djevojčica je završila u bolnici te je ubrzo puštena.

Mia i njena prijateljica uspjele su da zgrabe telefon njene mrtve učiteljice i nazvati Hitnu pomoć. Rekla je kako se bojala da će se napadač vratiti u njenu učionicu pa se namazala krvlju svojih mrtvih prijatelja i pravila se da je mrtva, piše Blic.

Mia svoje nije iskustvo nije htjela da ispriča pred kamerom, ali se nada da će njena priča pomoći da spriječiti da se ovakva tragedija dogodi drugoj djeci.

Prihvati notifikacije