Banjaluka

Rekonstrukcija i sanacija osnovnih škola: Značajni radovi urađeni, izdvojeno blizu 800.000 KM

U proteklih godinu i po, Grad Banjaluka je sanirala i rekonstruisala nekoliko osnovnih škola na području grada.

osnovna škola "aleksa šantić"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Izdvojeno je blizu 800.000 KM, a kako iz Grada kažu, ovo je istorijsko ulaganje u obnovu i uređenje osnovnih škola, čime su đaci i zaposleni dobili bolje uslove za rad i boravak u školskim objektima.

– Značajna sanacija obavljena je u Osnovnoj školi „Milan Rakić“, kako u centralnoj u Karanovcu, tako i u područnom odjeljenju u Novoseliji, gdje je na oba objekta zamijenjena stolarija. Na područnoj školi saniran je i krov,a ukupno za sve radove izdvojeno je preko 250.000 KM. U školi u Karanovcu izgrađen je i parking, koji je sada izdvojen od prostora za kretanje pješaka, čime je znatno poboljšana bezbjednost učenika. Ovo su prva značajna ulaganja u oba objekta od njihove izgradnje – istakli su iz Grada.

Od drugih završenih radova, između ostalih, izdvajaju i rekonstrukciju mokrih čvorova u OŠ „Petar Petrović Njegoš“, sanaciju svlačionica u OŠ „Jovan Cvijić“, sanaciju krova u školi „Milutin Bojić“, prenamjenu učionica i ugradnju podnih obloga u OŠ „Aleksa Šantić“, sanaciju učionice u „Branko Ćopić“, sanaciju podova u učionica u školi u Česmi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije