Društvo

Republički štab zasijedao: Škole da predlože obustavu nastave ukoliko bude potrebe

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici je važeće mjere produžio do 13. septembra.

Republički štab zasijedao: Škole da predlože obustavu nastave ukoliko bude potrebe
FOTO: VLADA RS

Štab je zadužio i sve vaspitno obrazovne ustanove i gradske i opštinske štabove za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Srpskoj, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj, redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu, saopšteno je nakon današnje sjednice.

Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Republički štab za vanredne situacije danas je prihvatio Informaciju o raspodjeli 29.250 doza Fajzer vakcina protiv COVID-19, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da obavi raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama širom Srpske.

Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama. Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Prihvati notifikacije