Politika

"REPUBLIKA SRPSKA JE GARANT BUDUĆNOSTI SRBA" Nešić povodom 25. godišnjice Dejtonskog sporazuma

Predsjednik DNS Nenad Nešić povodom 25 godina Dejtonskog sporazuma ističe da je Republika Srpska, kao ishod sporazuma, potvrda viševjekovne istrajne borbe Srba preko Drine za svoj opstanak i slobodu, za svoje pravo na samoupravu.

"REPUBLIKA SRPSKA JE GARANT BUDUĆNOSTI SRBA" Nešić povodom 25. godišnjice Dejtonskog sporazuma
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Zahvaljujući žrtvama hrabrih junaka sa Romanije, Majevice, Ozrena i Manjače do popaljenih bratunačkih sela i žrtava Podrinja, Mrkonjić Grada, Šipova i drugih mjesta izgrađena je naša Republika kao jedini garant budućnosti i napretka Srba u Bosni i Hercegovini – naglasio je Nešić.

On dodaje da je najvažniji zadatak svih u Srpskoj danas da, kao i srpski heroji, budu jedinstveni u odbrani Republike Srpske, njenih nadležnosti i ustavnog položaja, i isprave nepravdu prema djeci poginulih boraca koja moraju biti riješenog materijalnog statusa.

Pročitajte još

– Ponosan sam što DNS nikada nije glasao ni za jedan prenos nadležnosti, to nas razlikuje od drugih velikih stranaka Srba u Bosni i Hercegovini. Snagu naše Republike moramo jačati neodustajanjem od specijalnih i paralalnih veza sa Srbijom, od koje u teškim vremenima ekonomske krize možemo mnogo naučiti. Zajedništvo i nacionalno jedinstvo garant su da nikada niko neće moći da ukine Republiku Srpsku – poručuje Nešić.