Društvo

RESTRUKTUISANJE ŽELJEZNICA RS Premijer Višković sa predstavnicima Svetske banke o sljedećoj fazi

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, putem video linka, sa predstavncima Svjetske banke.

RESTRUKTUISANJE ŽELJEZNICA RS Premijer Višković sa predstavnicima Svetske banke o sljedećoj fazi
FOTO: VLADA RS

Kako je saopšteno iz Vlade RS, na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i implementaciji zajedničkih aktivnosti u vezi sa restrukturisanjem javnog preduzeća Željeznice Republike Srpske, koji se sprovodi kroz tri komponente: finansijsko restrukturisanje, restrukturisanje radne snage i organizaciono restrukturisanje.

– Uspješna realizacija restrukturisanja preduzeća Željeznice Republike Srpske, koja se sprovodi uz finansijsku i tehničku podršku Svjetske banke, od izuzetne je važnosti za poslovanje i stabilnost ovog preduzeća, ali i za Republiku Srpsku. Zajednički je konstatovano da je za dugoročnu uspješnost reforme veoma važno jasno opredjeljenje po pitanju modela za organizaciono restrukturisanje – navodi se u saopštenju.

Premijer Višković je istakao da će Vlada Republike Srpske, preko resornog ministartva, a u saradnji sa upravom preduzeća i predstavnicima sindikata u Željeznicama Republike Srpske, uz tehničku podršku Svjetske banke, sagledati sve prednosti i nedostatke predloženih modela, te donijeti odluku koja će obezbjediti dugoročnu održivost i stabilnost Željeznica Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i direktor Željeznica Republike Srpske Slavko Gligorić.