Banjaluka

Rezultati istraživanja: Većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti u gradu

Forum za bezbjednost građana usvojio je danas izvještaj o istraživanju stanja bezbjednosti na području grada, prema kojem je velika većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti u gradu.

Rezultati istraživanja: Većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti u gradu
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Predsjednik Foruma Radislav Jovičić je precizirao da ovaj izvještaj predstavlja prvu stepenicu ka izradi strategije bezbjednosti grada Banjaluke.

U izvještaju se nalazi i anketa u kojoj su građani odgovarali na 17 pitanja iz isto toliko oblasti. Analiza bezbjednosti je rađena po različitim osnovama, a prema krajnjim rezultatima, građani Banjaluke su, u velikoj mjeri, zadovoljni stanjem bezbjednosti – rekao je Jovičić.

On je dodao da postoji manji procenat građana koji nije zadovoljan stanjem bezbjednosti i najavio da će se forum ozbiljno time baviti.

– Razmatraćemo sve primjedbe koje su građani dali i uputićemo nadležnim institucijama dopis u kojem ćemo tražiti način kako riješiti te probleme, te da se procenat nezadovoljnih svede na najmanju moguću mjeru. Takođe, evidentno je da se sve veći broj građana ukuljučuje u rješavanje problema i nas članove foruma veoma raduje ta činjenica – zaključio je Jovičić.

Iako nakon sastanka Foruma gradonačelnik Igor Radojičić nije davao izjave na svom Fejsbuk profilu je napisao da je na sjednici Foruma predstavljeno obimno istraživanje na 1.600 ispitanika o stanju, percepciji i prioritetima bezbjednosti Grada.

Na sjednici Foruma za bezbjednost Grada predstavljeno obimno istrazivanje na 1600 ispitanika o stanju, percepciji i…

Posted by Igor Radojičić on Thursday, June 27, 2019

– Najveći izazovi su ekonomske prilike, borba protiv kriminala i korupcije. Potrebno dalje poboljšanje stanja i osjećaj bezbjednosti, te izrada kompletne strategije bezbjednosti Grada po prioritetima i akcijama – navedeno je u objavi.

Scroll Up