Sport

REZULTATI SU MJERILO Pešić odgovorio na kritike oko godina

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, odgovorio je na kritike dijela javnosti, a koje se odnose na račun njegovih godina.

REZULTATI SU MJERILO Pešić odgovorio na kritike oko godina
FOTO: KSS

Naime, proslavljeni trener se sa 72 godine vratio na klupu državnog tima, a među najglasnijim kritičarima njegovog angažovanja bio je nekadašnji reprezentativac Duško Savanović. Pešić je istakao da razumije takvu vrstu komentara, kao i da je upravo to pitanje postavio predsjedniku KSS Predragu Daniloviću.

– Greg Popovič je bio pomoćni trener u reprezentaciji Amerike u Indijanapolisu. Sigurno ima onih koji se pitaju: “Zašto ste nam doveli djedu, zar nemamo mlađeg?”. I ja kažem isto. Prvo što sam pitao Sašu bilo je imamo li nekog mlađeg, pa ću ja da mu pomažem. Saša je rekao: “Dosta mi je tih mladih, ja hoću tebe, a ti onda pravi mlade.” Kad sam završio sa juniorskom generacijom iz Bormija 1987, logično je bilo da postanem savezni selektor. Time bi se nastavio kontinuitet: od Nikolića na Žeravicu, pa onda Novosel. Kod mene je to prekinuto. Tada se govorilo da sam suviše mlad, sada da sam suviše star. Meni to apsolutno ne smeta, rezultati su uvijek mjerilo – rekao je Pešić.

Prihvati notifikacije