Politika

REZULTATI TAČNO U PONOĆ Glasanje u Doboju i Srebrenici nadgleda 130 supervizora

Prve preliminarne nekompletne rezultate ponovljenih izbora u Doboju i Srebrenici Centralna izborna komisija BiH će objaviti večeras u ponoć na pres konferenciji, a nakon toga i na službenoj veb-stranici, saopšteno je iz ove institucije.

REZULTATI TAČNO U PONOĆ Glasanje u Doboju i Srebrenici nadgleda 130 supervizora
FOTO: SRNA

Očekuje se da će se prije toga sa neslužbenim rezultatim oglasiti vodeće stranke, pretendenti na vlast u ovim lokalnim zajendicama.

Zbog nepravilnosti na redovnim loklanim izborima, održanim 15. novembra, Centralna izborna komisija BiH je odlučila da se danas održe ponovni izbori za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta, te za načelnika Opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica na 28 biračkih mjesta .

Birališta su otvorena jutros u sedam časova i glasanje će trajati do 19 sati večeras, a do tada je na snazi i izborna tišina.

Ponovljene izbore u Doboju i Srebrenici u ime Centralne izborne komisije BiH nadgleda 130 supervizora, situaciju na biralištzioma prate i aktivisti Koalicije “Pod lupom”, te mnogobrojni stranački posmatrači.

Mada su zabilježeni neki slučajvi narušavanja tajnosti i slobode glasanja, te verbalni incidenti, glasanje u dva grada, za sada, prolazi bez značajnijih problema.