Digitalna Srpska

Rigorozne mjere: U Kini Tik Tok dozvoljen djeci samo 40 minuta

Nakon pooštrenih mjera kineskih vlasti, Bajt Dens uvodi nove kontrole za Doujin, svoju aplikaciju ekvivalentnu Tik Toku. Svi korisnici za koje je potvrđeno da imaju manje od 14 godina dobijaju ograničenje korišćenja na 40 minuta dnevno.

Rigorozne mjere: U Kini Tik Tok dozvoljen djeci samo 40 minuta
FOTO: FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Osim vremenskog ograničenja, djeca u Kini neće moći da pristupe Tik Toku između 22:00 i 6:00 ujutru.

Nove kontrole se odnose samo na korisnike koji su naveli svoja prava imena i godine, pa je u tu svrhu Tik Tok zamolio roditelje da registruju stvarne podatke svoje djece.

Bajt Dens je kineskom Tik Toku takođe dodao više sadržaja sa obrazovnim predmetima poput nauke, istorije umjetnosti, istorije i još mnogo toga. Ranije su djeca imala pravo igranja igrica 90 minuta dnevno i tri sata tokom praznika. Promjena pravila je uvedena radi borbe protiv zavisnosti od igara, PC Press.

Međutim, ograničenja Tik Toka neće uticati na toliko djece, jer je samo 0,34% korisnika mlađe je od 12 godina, a 4,18% ima od 13 do 19 godina. Međutim, te brojke nisu u potpunosti sigurne, jer Tik Tok ne objavljuje demografske podatke. Kompanija je priznala da se nova pravila mogu lako zaobići i svjesna je da postoje pojedini nedostaci. U tom cilju, pokrenula je kampanju za pronalaženje grešaka tražeći nedostatke u procesu prijavljivanja.

Prihvati notifikacije