Hronika

"Srećni smo što su se svi digli na noge" Ispovijest bake djevojčice (14) koja je optužila popa za blud

Moja unuka je dobro, za sada nema traume. Ona je jako zrela za svoje godine i svjesna je cele situacije, priča za baka nesrećne devojčice (14) koja je optužila sveštenika iz Bele Crkve da ju je neprimjereno pipkao u ispovjedaonici crkve.

sveštenik
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

Kako kaže, cijeli slučaj sada ide u dobrom pravcu.

– Svi su se podigli na noge i policija, a i cijela javnost. Srećni smo što imamo podršku u ovakvim trenucima – dodaje baka.

Istakla je i da djevojčica sada u potpuno stabilnom stanju, te da uopšte ne komentariše tu situaciju.

– Meni je ona rekla da ne misli o tome, ali da hoće da zaštiti nekoga drugog kome je isto to moglo da se desi – kaže sagovornica Blica.

Pročitajte još

Majka djevojčice S. M. koja je i prijavila sveštenika, rekla je za medije da je sveštenik dodirivao njenu kćerku za lijevu bradavicu i između nogu, preko pantalona.

– Zavlačio joj je ruku u majicu i pričao joj kako će da uživa u seksu kad poraste. To sa dodirivanjem počelo je kad se moja kćerka požalila da je boli vrat, a on počeo da je masira. Prijavila sam ga i neka odgovara za to, a ja samo želim da moja kćerka bude dobro i da se oporavi – rekla je juče za medije ona.

Sa druge strane, mještani Bele Crkve ne vjeruju da je sveštenik mogao da uradi tako nešto.

– Čuli smo da je naš dugogodišnji sveštenik, koji inače, bez ijedne mrlje služi našoj parohiji, navodno pipkao djevojčicu, ali mi ne možemo da povjerujemo u tako nešto. Prosto nam je nevjerovatno da je on počinio blud – kažu.

Oni dodaju da ipak treba da odgovora u slučaju da se dokaže da je kriv.

– Ako je kriv treba da odgovara, ali sumnjamo da se to nije dogodilo, jer je on porodičan čovjek koji ima odraslu djecu. Uvijek je bio spreman da pomogne, da posavjetuje bilo kog vjernika koji mu se obratio za pomoć.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je na osnovu majčine prijave odmah pokrenulo predistražni postupak protiv sveštenika J. C., zbog sumnje da je izvršio krivično djelo polno uznemiravanje.

Na prijedlog tužilaštva, Osnovni sud u Vršcu je svešteniku izrekao mjeru zabrane prilaska i komuniciranja sa djevojčicom, kao i posjećivanje određenih mjesta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije