Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

RIJEŠAVANJE DUGOGODIŠNJEG PROBLEMA Uskoro počinje gradnja saobraćajnice u Ulici despota Stefana Lazarevića

Banjaluka
Autor:

Foto Gradska uprava Banjaluka

Grad Banjaluka će izgraditi pristupne saobraćajnice, zajedno sa pješačkim površinama i parkinzima, za potrebe stambenih objekata u dijelu Ulice Despota Stefana Lazarevića, koji ranije nisu urađeni zbog bankrota investitora.

Kako bi se riješio ovaj, višegodišnji problem stanara nekoliko stambenih zgrada u ovom dijelu Lazareva iz gradskog budžeta, biće izdvojeno 200.000 KM.

Prošle godine, sredstvima iz gradskog budžeta izgrađena je i fekalna kanalizacija, koja, takođe, nije bila izgrađena zbog bankrota investitora koji je gradio te zgrade.

– Radi se o stambenim objektima koji su izgrađeni još prije nekoliko godina, ali su stanari imali višegodišnje probleme zbog neizgrađene infrastrukture. Tu infrastrukturu je, prema ugovoru sa Gradom, trebao da obezbjedi investitor, međutim, on je poodavno propao, a stanari su se u međuvremenu uselili u zgrade  – kaže načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Kako bi riješili ovaj problem, juče je raspisan tender za izgradnju ove saobraćajnice, u vrijednosti od 200.000 KM. Pored izgradnje pristupnog puta, predviđena je i izgradnja pješačkih površina i parkinga, uz rješavanje problema oborinskih voda na zemljištu koje je u gradskom vlasništvu.

Istovremeno, biće nastavljeno rješavanje imovinskih problema na okolnim privatnim parcelama, kako bi cjelokupna infrastruktura bila izgrađena u skladu sa regulacionim planom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO