Banjaluka

Rješavanje višedecenijskog problema u toku: Intenzivirana gradnja prepumpne stanice sa rezervoarom na Klupama

Radovi na izgradnji prepumpne stanice sa rezervoarom na Klupama odvijaju se intenzivno, kako bi se što prije riješio višedecenijski problem vodosnabdijevanja Gornje Piskavice, Bistrice i okolnih mjesta, kažu u Gradskoj upravi.

Rješavanje višedecenijskog problema u toku: Intenzivirana gradnja prepumpne stanice sa rezervoarom na Klupama
FOTO: GRAD BANJALUKA

Podsjećaju da su prije dva dana počeli ovi radovi, koje predstavnici Grada prate na dnevnom nivou, a radove je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je razgovarao sa mještanima.

– Nakon što smo riješili niz imovinsko-pravnih problema koje smo imali u vezi sa izgradnjom vodnog rezervoara na Klupama, već par dana uveliko teku radovi na pumpnoj stanici, a sam sistem će u rad biti pušten krajem avgusta – kazao je gradonačelnik.

Ukupna vrijednost projekta koji će riješiti problem vodosnabdijevanja oko 300 domaćinstava iznosi više od dva miliona KM, od čega je za izgradnju rezervoara izdvojeno 100.000KM, dok je za prepumpnu stanicu na Klupama izdvojeno 110.000 KM.

Gradonačelnik je posebnu zahvalnost izrazio Savi Jankoviću, mještaninu koji je Gradu besplatno ustupio parcelu na kojoj se trenutno gradi rezervoar i tako riješio problem sa kojim se Gradska uprava bori već nekoliko mjeseci.

Pročitajte još

Savjetnik gradonačelnika za ekonomska pitanja, Bojan Kresojević kazao je da je u posljednjih 15 dana, usljed visokih temperatura, na području Gornje Piskavice došlo do smanjene količine vode koja dolazi.

To se naročito odnosi na neke udaljenije dijelove zbog povećane potrošnje na samom početku cjevovoda, te je zbog toga Grad zatražio od „Vodovoda“ da razmotre mogućnost dopremanja vode i sa druge strane da unaprijede sistem ravnomjerne raspodjele vode.

Slična situacija je i u još nekim mjesnim zajednicama, poput MZ Donja Kola, koju su takođe obišli predstavnici Grada.

– Na terenu smo dobili informaciju da je ove godine teža situacija sa vodosnabdijevanjem jer dolazi do nepredviđenih zatvaranja ventila, tako da jedni dijelovi ostaju bez vode, a drugi imaju veću količinu vode i to je nešto što „Vodovod“ može da unaprijedi, a s druge strane Civilna zaštita stoji na raspolaganju za dopremanje vode – naveo je Kresojević.

Prihvati notifikacije