Magazin

Rješenje je u plavoj tački: Genijalan trik pomoću kojeg ćete spriječiti dijete da laže

Tokom odrastanja svako dijete pribjegava neistinama. Iako su dječje laži sitne i bezazlene, one mogu da prerastu u naviku.

Rješenje je u plavoj tački: Genijalan trik pomoću kojeg ćete spriječiti dijete da laže
FOTO: TEENDRIVINGPLAN/YOUTUBE/SCREENSHOT

Zbog toga je posebno važno da roditelji, čim uhvate dijete u laži, otvoreno pričaju sa njim o tom problemu.

To je, naravno, izvodljivo kad dijete postane svjesno sebe i onoga što izgovara.

Ali, dok je još malo, možete da primjenite metodu koja daje odlične rezultate i koju su odavno isprobali roditelji širom svijeta.

Metodu je na društvenoj mreži “TikTok” podijelila i korisnica koja se predstavlja kao @mynameisemmahall.

– Najbolji trik koji su moji roditelji oduvijek koristili bio je da kažu kako će se bratu i meni pojaviti plava tačka na čelu kad nešto slažemo – ispričala je ova djevojka.

Pročitajte još

Ona je podijelila i simpatične epizode iz detinjstva kojima se danas slatko smije:

– Svaki put kad bismo brat ili ja slagali, trčali smo kod roditelja uz riječi: “Nisam ga udarila”, “Nisam je udario”. A onda bismo pokušavali da prekrijemo čelo da roditelji ne bi vidjeli plavu tačku, tj. da ne bi saznali da smo nešto slagali. Stavljali bismo šešire ili kape ili bismo jednostavno prekrivali čelo šakama. Tako su mama i tata uvijek znali kad bismo brat ili ja nešto pokušali da slažemo.

Djevojka je priznala da je ovaj roditeljski trik dugo bio efikasan, a onda su njeni pratioci podijelili slična iskustva uz detinjstva, prenosi Telegraf.

– To se kod nas zvalo “mamina tačka” – prisjetila se jedna korisnica mreže “TikTok”.

– Baka nas je plašila da će nam jezik pocrniti svaki put kad slažemo. Kad bismo rekli nešto u šta je sumnjala, tražila je da isplazimo jezik da provjeri da li je pocrnio, a mi bismo odbijali da to uradimo i bilo je jasno da smo slagali – podijelio je svoju priču iz djetinjstva drugi korisnik “TikTok-a”.

Bilo je i onih koji su zbog izgovorenih neistina strahovali da će im se promijeniti fizionomija, prenosi Telegraf.

– Mama nam je govorila da će nam nos pocrveniti i početi nekontrolisano da raste svaki put kad slažemo. I znate šta se dešavalo? Kad god bismo slagali, hvatali smo se za nos i trčali pred ogledalo da provjerimo da li nam se lice promijenilo – podijelio je svoje iskustvo još jedan korisnik popularne društvene mreže.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije