Sport

RK DERVENTA Prvo rukovodstvo, pa odluka o Premijer ligi BIH

Rukometni klub Derventa je kao šampion Republike Srpske izborio povratak u Premijer ligu BiH. Ipak, konačna odluka o nastupu u elitnom rangu biće donijeta do kraja mjeseca kada pomenuti klub izabere rukovodstvo.

RK DERVENTA Prvo rukovodstvo, pa odluka o Premijer ligi BIH
FOTO RK DERVENTA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Rukometni savez Republike Srpske je poslao pitanje šampionima u Prvoj ligi u muškoj i ženskoj konkurenciji da se izjasne oko nastupa u prvenstvu BiH, kako bi u slučaju eventualnog odustajanja mjesto ponudio nižerangiranim timovima i kako entitet ne bi gubio svoje mjesto u elitnom rangu. U Derventi ističu da će oni da ispune zahtjev saveza Srpske.

-Dobili smo upitnik iz Rukometnog saveza Republike Srpske i odgovorićemo na njega u propisanom roku. Trenutno prvi cilj uprave je održavanje Izborne skupštine na kojoj ćemo dobiti rukovodstvo. Sadašnjem Upravnom odboru je istekao mandat i moguće je da opet budu izabrani u ovo tijelo. Imali smo zaista dobru sezonu u kojoj smo čak i prevazišli očekivanja na sportskom i drugim planovima, ali ćemo nakon izbora čelnika kluba donijeti konačnu odluku oko nastupa u Premijer ligi. Očekujem da odgovor pošaljemo u zadanom roku i nadam se da će on da bude pozitivan. Atmosfera u timu i oko njega je bila odlična u prošloj sezoni. Ponovo se osjetila i u gradu rukometna euforija. Momci su svoje obaveze izvršili maksimalno tako da su došli i rezultati možda i ranije nego što smo očekivali- rekao je Slaven Šmulja.

U Derventi su ipak svjesni da viši rang traži puno više ulaganja i znaju šta ih očekuje jer su dugo godina bili stabilan premijerligaš.

-Prvenstvo BiH ipak traži veća ulaganja. Naravno ako prihvatimo onda treba da pojačamo tim. O svim tim pitanjima baviće se rukovodstvo koje bude izabrano na Skupštini a očekujem da to bude gotovo do 25.juna. Pandemija virusa korona je napravila veliki problem svima pa tako i našem klubu- dodao je Šmulja.