Hronika

ROBIJA U MAMINOM STANU Gurović kaznu kućnog zatvora zbog prebijanja žene izdržava BEZ NANOGICE

Bivši košarkaš Milan Gurović koji je osuđen na deset mjeseci kućnog zatvora zbog nasilja u porodici svoju kaznu će izdržavati bez nanogice i to u domu svoje majke u Novom Sadu.

ROBIJA U MAMINOM STANU Gurović kaznu kućnog zatvora zbog prebijanja žene izdržava BEZ NANOGICE
FOTO:ALEKSANDAR DIMITIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Gurović je juče sklopio sporazum sa Tužilaštvom, priznao krivicu i osuđen je na kaznu koju će izdržavati bez elektronskog nadzora. Dogovorenu kaznu odmah je potvrdio i nadležni sud, a Guroviću je istovremeno izrečena i mjera zabrane prilaska ženi i kćerki u trajanju od pola godine.

Bivši košarkaš je, poslije dva dana pritvora, na saslušanje u tužilaštvo doveden u ranim jutarnjim satima, odakle je izašao u oko 12 sati.

Pročitajte još

Milan Gurović nije želio da komentariše presudu, ni incident. Istrčao je iz zgrade sa navučenom kapuljačom preko glave, ušao u crni džip i otišao pravo u Novi Sad gdje mu živi majka i gdje će najverovatnije izdržavati kaznu.

Gurović je inače uhapšen po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva zbog sumnje da je u utorak uveče, u porodičnom stanu koji se vodi na njegovu suprugu Tanju, nasrnuo na nju i njihovu maloljetnu kćerku.

Kako je Tanja ispričala na saslušanju, Milan ju je šamarao, udarao pesnicama po glavi i tijelu, a nakon što je pala na zemlju nastavio je da je bije i rukama i nogama. Ona je ispričala da je u pomoć pozvala kćerku koja je brzo došla i pokušala da je odbrani od oca, međutim on je tada nasrnuo i na nju i “udarao joj glavom o stepenik”. Gurović je u prvi mah za Blic ove optužbe demantovao, ali je priznao da je došlo do incidenta i da je suprugu “samo uhvatio za vilicu i odgurnuo”. Rekao je i da su se svađali jer “ne želi da mu da razvod već dvije godine”, a kao razlog je naveo to “jer on ima para”.

Na saslušanju je, međutim, priznao krivicu i sklopio sporazum.

(Blic)